Type to search

Hud Skønhed Velvære

11 nemme tips til at holde huden ung

Share
Hold din hud ung med disse råd fra liv og stil

Let’s face it – du bliver ældre for hver dag der går, og der er ingen mirakelkur mod aldring. 
Men den gode nyhed er, at du kan gøre mange ting i hverdagen for at passe på din hud.
Her har vi samlet 11 tips, der kan holde din hud ung.

1. Vask din makeup af før sengetid

At gå i seng med makeup på, er virkelig et no go for din hud. Makeup der sidder for længe ødelægger ganske enkelt din hud, så den skal bare vaske af. Gør det gerne til en fast del af din rutine før sengetid – ligesom tandbørsning og tandtråd.

2. Fillers → Et skønt redskab!

Fillers er et effektivt middel til at få din hud til at fremstå yngre. Fillers er et fyldstof med blødt væv, som du injicerer i huden. På den måde kan du udfylde ansigtsrynker og genskabe et glattere udseende. Vi kan kun anbefale fillers fra Direct Dirma Supplies, da de er af meget høj kvalitet. 

Du skal dog huske, at fillers er en midlertidig løsning, fordi det bløde væv til sidst absorberes af kroppen. På den måde er effekten altså ikke permanemt. Effekten fra fillers varer ofte op til halvandet år.

3. Brug lidt ekstra penge på en god foundation

Du ved det godt – en god foundation er en hjørnesten i makeup tasken. Uanset om du skal dække lidt uren hud eller lige have et brush up, er en god foundation fantastisk. Hvordan lægger du den perfekte foundation? Det giver Sine Ginsborg – en fantastisk dygtig professionel makeup artist – sit bedste bud på her!

4. Få din nattesøvn

Mens du sover, reparerer og fornyer din hud sig. Så drop det ekstra afsnit af yndlingsserien på Netflix og hop i seng lidt tidligere i stedet for. 

5. Brug creme med solfaktor, når du er udendørs

Solen er bestemt ikke din ven, når det handler om at holde huden ung. Udover din krops genetiske programmering er det solens stråler, der påvirker din hud allermest. Derfor bør du bruge creme med solfaktor, når du er ude i solen.

6. Brug en god, fed creme

Når du bliver ældre, bliver din hud dårligere til at producere naturlige og beskyttende fedtstoffer. Mange får derfor kløe og tørhed, hvis de ikke bruger en creme. Så anskaf dig en god og fed creme, du kan bruge hver dag – gerne en med naturlige ingredienser, så du holder en så naturlig hudpleje som muligt.

7. Kvit smøgerne

Det her havde du nok allerede regnet ud, ikke sandt? Lad os være ærlige – at ryge gør absolut i-n-t-e-t godt for din krop. Så hvis du vil gå all in og hjælpe din hud, skal du kvitte smøgerne. Hvis det bliver hårdt, kan du måske tænke på det sådan her: De penge du sparer på cigaretter, kan du i stedet bruge på produkter, der vil hjælpe din hud. Ren win-win for din hud!

8. Spis sundt og varieret

En varieret kost er også en god måde at være god ved din hud. Med en god kost får du flere næringsstoffer ind i kroppen, og det vil også påvirke din hud positivt.

9. Drop sukkeret

Vi ved det godt. Den her bliver heller ikke nem, men sukker ER bare no go. Hvorfor? Fordi det stresser huden. Stil i stedet din søde tand med bær, frugt- eller nøddebarer eller frugt.

10. Hold dig fra harske fedtstoffer

Når du har tømmermænd søndag morgen så forsøg at hold dig fra junkfood og chips. Friturefedt og raffinerede planteolier er virkelig dårligt for din hud. Hvorfor? Fordi det gør cellemembranerne stive, og på den måde er din hud ikke så elastisk mere. Hold dig også fra madlavningsolier, hvor der ikke står ‘ekstra jomfru’ på. Brug i stedet gerne kokosolie, da det er en mættet og god olie, der kan tåle høj varme.

11. Drik to liter vand om dagen (og skær ned på kaffen)

Her er et godt dobbelt råd → Erstat kaffen med vand! Vand er bare skønt, fordi det fugter huden indefra. Og når vi tisser, renser vandet affaldsstoffer væk, som ellers stresser og tærer på huden. Samtidig er vand rigt på mineraler, der er gode for huden. Erstat gerne noget af det daglige kaffeindtag med vand. For kaffe skyller mange gode mineraler ud af din krop og er fuld af koffein. Koffein påvirker adrenalin-niveauet i din krop, og det tørrer huden ud.