Type to search

Bolig Livsstil

2 tips til hjemmet der wow’er dine gæster

Share

Nu åbnes der mere og mere op, og det bliver langt nemmere og sikrere at holde selskaber for gæster i dit eget hjem. Men nu efter godt halvandet års corona, så er det måske ikke de interne renoveringer, der har stået højest på prioritetslisten. 

Men en af de letteste måder at få dine gæster til at måbe på, som de kommer tilbage i dit hjem er med nogle spritnye fixes, der får dit hjem til at skinne som en stjerne på en mørk nattehimmel. 

Og det er altså en måde både at forkæle dig selv på i hverdagen, men også at give den bedst mulige oplevelse for dine gæster.

Det helt nye badeværelse

Vi starter i den helt hardcore ende af skalaen: Lav et nyt badeværelse.

Det er ikke så høfligt at snakke om, men alle bruger en del tid på badeværelset. Inklusive dine gæster. Et indbydende, rent og opvarmet badeværelse gør underværker for at levere en god oplevelse.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse (EL&VVS anslår op til 30.000 kr/m2 hvis du skal lave det helt fra bunden). Det involverer ofte også flere parter som VVS, tømrere, murere og malere. Men skal der ikke laves så meget – eller har du hænderne skruet virkelig godt på – så kan du slippe afsted med noget, der er meget billigere.

Du kan opdele det i de fysiske rammer (fliser, maling, rør, VVS,) som oftest er dem, de fleste har brug for en hjælpende hånd til. Men er al det først på plads, så er det faktisk muligt for de fleste at lave tingene selv. 

Herefter er det vigtigt at have fokus på ting som vasken, toilettet og de møbler, der skal stå ude på badeværelset. 

Så afhængig af, hvor meget der skal laves, så kan du måske gøre det selv. Men ellers kan meget altså ordnes uden du behøver tage et nyt lån i huset.

Og det betaler sig altså tilbage. Du bruger badeværelset dagligt og det må gerne være et rum, der er rart at være i. 

Skinnende armaturer og smarte hårde hvidevarer

At lave nyt badeværelse er måske en tand over dit ambitionsniveau. Bare rolig, du kan også få stor effekt af langt mindre tiltag. 

Når man får sat nye armaturer, vandhaner og lignende ind i hjemmet så skinner de smukt. De hårde hvidevarer står som poleret elfenben i køkkenet og bryggers. Men efter dagens daglige slid har stået på længe nok, så bliver de hurtigt rigtigt grimme.

Meget af det kan klares med løbende vedligehold, men har din vandhane først stået forkalket længe, så er der altså ikke meget at gøre. Så kan det være tid til nyt. 

Her kan du kigge rundt og søge inspiration online. Du kan f.eks. finde et uendeligt antal af vaske, haner, og meget mere til dit køkken eller badeværelse. EL&VVS, som har vist sig som eksperter inden for området, har et stort udvalg af VVS-artikler her. 

Personligt er vi her på redaktionen VILDE med mærker som Grohe, Ifö og Hansgrohe.

Tags: