Type to search

Børn Familie

3 fantastiske tips til den nybagte forældre

Share

Ingen mennesker har nogensinde sagt, at det er let at være forældre – faktisk tværtimod. Det kan være meget overvældende, og der er ingen skam i at bede om hjælp. De fleste vil helst virke som perfekte forældre, selv om de ikke føler sig sådan. Her har vi samlet en kort liste over hjælpemidler, der får dig til at virke cool og overskudsagtig, midt i babygråd og søvnmangel.

1. Hav hænderne fri med en lækker stroller organizer

Det er ikke altid nok med en pusletaske, når du er på farten. Selvom den er god, kan den være besværlig at nå i bunden af barnevognen – særligt hvis den er så fyldt, at du ikke kan finde hvad du mangler, uden nærmest at vende bunden ud på den. Det kan derfor være virkelig smart, også at anskaffe sig en stroller organizer. Det er ikke sikkert, at du har hørt om sådan én før. Den er dog virkelig smart. Det er en mindre opbevaringstaske, der kan hægtes fast på stort set alle barnevogne – den kan hænge i håndtaget, så den er lige til at komme til. Her kan du fx lægge alle dine ting, såsom en kaffekop, pung og mobil. Derudover kan der fx være en sut og en bamse – så har du de mest nødvendige småting lige ved hånden. Så kan de større ting passende være gemt væk i pusletasken.

2. Gør søvnen let med en sød nusseklud

Noget af de sværeste ved at have et barn, er ofte at at få dem til at sove. Mange kan opleve, at det er stort set umuligt. Det er dog en kamp, du bliver nødt til at tage – og med tiden vil det også gå bedre og bedre. For at øge dine chancer for success, kan du dog sørge for at anskaffe dig det rigtige udstyr. Ofte foretrækker forskellige babyer forskellige ting, så det gælder om at prøve sig frem. Vil du vide meget mere om, hvordan du optimerer omgivelserne omkring dit barns søvn, kan du læse denne guide.

3. Glem ikke dig selv!

Til slut er det vigtigt at huske, ikke at glemme at passe på sig selv, når man er nybagt forældre. Det er let at blive ekstremt udkørt med en lille ny. Dette sker særligt ofte, når man fuldstændigt glemmer sine egne behov midt i kaosset. Men du må ikke køre dig selv fuldstændigt ned! Derfor er det ekstremt vigtigt at samarbejde, bede om hjælp, og lytte til din krop. Det er vigtigt at du husker at kommunikere med din partner – måske kan i aftale at tage ‘baby-vagter’? Derudover vil hele holdet af bedsteforældre med garanti hjertens gerne hjælpe til. Lad dem gøre det! Så kan i nybagte forældre få jer et ordentligt måltid mad, og en god, lang lur.

Tags: