Type to search

Bolig Livsstil

3 gode bud på dit næste sommerprojekt

Share

Sommeren nærmer sig og det betyder for manges vedkommende en velfortjent ferie, der bliver brugt i fællesskab med familien og venner. Men for manges vedkommende betyder ferie også igangsættelse af alle de projekter og gøremål vi normalt ikke har tid til i hverdagen – det kan være alt fra et fuglehus til istandsættelse af sommerhus. Her er der også mulighed for at fejle, da tiden er til det – du kan få handlet på dit uforløste håndværker potentiale. Vi giver i dette indlæg tre bud på hvad du kan give dig i kast med i løbet af sommerferien. 

Få malet dine facader

Maling kan for den uerfarne være en kæmpe jungle. Uendelige farvekombinationer, blandingsforhold og nuancer, der ikke kan afkodes før det endeligt sidder på væggen, hvor det muligvis på det tidspunkt er for sent. De fleste af os kender situationen, hvor den manglende facade står og kigger bebrejdende på dig. Her kræver det maling til både indendørs og udendørs brug for at være helgarderet til alle situationer. Du kan passende udnytte de ekstra fritimer til at male sommerhuset, legehuset, trappen, gulvet eller noget helt femte. Frisk maling kan give helt nyt liv til en gammel facade og sikre et andet perspektiv på huset i sin helhed. Det er klart en mulighed i sommermånederne, hvor vi forhåbentligt også oplever mindre chancer for regn, der igen hjælper på muligheden for endelig at få svunget penslen. 

Få fikset de forskellige skavanker ved huset

Vi kender det sikkert allesammen. I den ekstra tid vi har brugt i hjemmet, er vi blevet yderligere opmærksomme på alle de forskellige småting der mangler at blive lavet. Det tæller bl.a. en skrue løs, aftaget farve på træbordet, en lyspære med mindre styrke eller lignende. Alle disse ting kan typisk fikses indenfor en halv time, men de færreste har 3×30 minutter i løbet af en dag til at håndtere de manglende skruer osv. Men det har man øget mulighed for i ferien! 

Påbegynd et projekt med en du har kært

Klassikeren fra diverse børnefilm såsom Bøllebob osv. har alle inkorporeret sæbekassebilen, hvor faren ufortrådent har hjulpet barnet med at gøre bilen klar til skoleløbet, hvor barnet kunne konkurrere i sin hjemmelavede bil bygget af træ og kærlighed. Man behøver ikke holde sig til klassikerne – de repræsenterer alene en mulighed, dog kan du bygge hvad du har lyst til med dit barn, nevø eller far, hvor i kan hygge jer om projektet. Enkelte bud herfra kunne være et fuglehus, en træpistol, en hyggelig bænk til haven eller et legehus. 
Du kan med fordel bevæge dig ud i det gode vejr i stedet for at stå i et støvet gammel værksted.