Type to search

Meditation Sundhed Velvære

3 måder at opnå og opretholde mental sundhed

Share
Mental_sundhed_3_metoder

Sundhed handler ikke kun om en flad mave eller et højt kondital. Sundhed gælder ikke kun kroppen, men også vores hoved. Mental sundhed handler nemlig om at kunne finde ro. Her er det vigtigt at kunne tale om følelser, glæder og frustrationer. 

At være mental sund betyder, at man har det godt i sin egen krop og sit liv. Samtidigt er det vigtigt at kunne fungere i samspil med andre.

At være mental sund betyder også, at man er i stand til at håndtere de problemer og begivenheder, der opstår i hverdagen.

For at fremme din egen mentale sundhed, er der flere ting, du kan gøre. Her handler det særligt om at gøre noget for dig selv. Dette er særligt med henblik på at styrke eller ændre din psyke. Sundhed handler om at være aktiv. På samme måde handler mental sundhed om at gøre noget aktivt. Vi har samlet 3 metoder du kan benytte dig af for at opnå og/eller opretholde din mentale sundhed.

1. Samtalebehandling

Ved samtalebehandling er der mulighed for at arbejde med de problemer, man oplever er en dominerende faktor eller en hindring for at opnå mental sundhed. Samtalebehandling ved en Psykolog er en behandlingsmetode, der fokuserer på konkrete problemstillinger, hvor der kræves anvisning og rådgivning. Her arbejder psykologer med forskellige begrebsrammer og metoder. 

Hos Psykolog Heidi Hvidberg praktiseres der eksempelvis den psykodynamiske metode. Her arbejder man med det nuværende selvbillede og med relationer til andre mennesker i ens liv. En psykolog er behjælpelig med at få øje på blinde vinkler hos klienten, og der arbejdes med her- og nu oplevelser bl.a. for at opnå et mere præcist og korrekt billede af sig selv og af menneskerne omkring en.

2. Coaching

Coaching er for dig der vil have hjælp til at nå dine personlig mål og samtidig være i indre balance. En personlig coach stiller præcise og udfordrende spørgsmål, der får dig til at opdage nye sider af dig selv og genfinde undertrykte egenskaber. Coaching er en metode, der kan benyttes, hvis man vil være mere afklaret i de spørgsmål, der kommer i hverdagslivet. På den måde guider en coach dig til at opnå mental sundhed gennem en rolig og personlig dialog. Hvis du ikke har råd til at betale en privat coach, findes der også en række NGO’er, der tilbyder rådgivende samtaler.  

3. Fysisk aktivitet og sund kost

Faktisk er det sådan, at det vi gør for at holde os fysisk sunde, som eksempelvis fysisk aktivitet, sund kost og alkohol i moderate mængder ligeledes styrker vores mentale sundhed. At holde sig fysisk aktiv og spise sundt bør derfor ikke nedprioriteres, hvis man ønsker at fremme ens mentale sundhed. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til en fast rutine i et fitness center. Derfor har flere fitnesscentre gjort det nemt for deres kunder og lavet online træning. Eksempelvis har Arndal Spa lavet 6 forskellige online forløb, herunder 5 træningsforløb for eksempelvis flad mave og gravid træning samt et online kostvejledningsforløb

Tags: