Type to search

Mad

3 råd til at holde din første vinsmagning

Share
vinsmagning

Hvis man er glad for vin og synes vin er spændende, så kan det være sjovt at afholde en vinsmagning for venner eller familie. Du behøver ikke være vinekspert for at holde vinsmagning, men det kan være en god idé at følge disse 3 råd

1. Dæk bord med hvid dug og servér kun brød

Når man skal have gæster, kan det kan være fristende at gøre meget ud af bordopdækning og lave en masse lækker mad. Dette er dog ikke optimalt når du skal holde en vinsmagning. Vinens smag kommer til at blive påvirket af den mad du serverer, derfor anbefales det at servere noget meget neutralt som f.eks. brød. Men udover at sørge for de bedste betingelser til smagssanserne, så skal du også tænke på de andre sanser. Hvis du rigtig skal kunne se og vurdere vinens farve, så anbefales det at dække bordet med en hvis du og bruge vinglas uden farve.

2. Sørg for at alle kan være med

Hvis dine gæster skal synes om din vinsmagning, så er det vigtigt at de alle kan være med. Hvis du f.eks. har et svarark med spørgsmål til hver vin I skal smage, så sørg for at det er nogle spørgsmål dine gæster har mulighed for at svare på. Er dine gæster ikke så garvede blindsmagninger, så får de ikke meget ud af at skulle sidde og gætte på årgang og alkoholprocent. Der giver det bedre mening at skulle gætte vinland, vindistrikt og druesort.

3. Få din vinmand til at sammensætte vinene

Er du i tvivl om hvilke vine der er sjove at sammensætte til en vinsmagning? Så snak med din lokale vinmand. Han/hun vil helt sikkert kunne komme med gode idéer til din vinsmagning.

Bonus tip: 

Prøv at blindsmag en kraftig hvidvin overfor en rødvin med meget lidt garvesyre serveret ved samme temperatur. Dine gæster vil blive overraskede over hvor svært det er at gætte hvilken en der er hvidvin og hvilken der er rødvin. Du kan få flere gode tips på sider som Rockshock eller andre sider med brugbare tips.