Type to search

Bolig Livsstil Uncategorized

3 råd til dig, der snart skal flytte hjemmefra

Share

Det at flytte hjemmefra er en speciel dag. Det er dagen, hvor man som ung pålægger sig selv et nyt ansvar og nu skal klare en masse ting selv. Det er både en spændende og lidt nervepirrende dag, men det kan også være en dyr fornøjelse. Så hvis du snart skal flyve fra reden eller er forældre til en, der skal, så læs med i dette blogindlæg, hvor vi giver jer 3 gode råd til at hjælpe jer godt på vej. 

Gennemgå indflytningsrapporten nøje 

Typisk vil en lejebolig stå som istandsat og renoveret ved indflytning. Dog kan der stadig godt være visse mangler, der muligvis fremgår som istandsatte ifølge indflytningsrapporten. Hvis der i lejekontrakten står, at du som lejer har den indvendige vedligeholdelsespligt, kan det derfor være en god ide, at gennem rapporten punkt for punkt på indflytningsdagen.

Hvis I oplever, at gulvet ser ridset ud eller, at der mangler en lille hylde på badeværelset, så tag et billede og noter manglerne i indflytningsrapporten med det samme. På den måde giver I jer selv de bedste forudsætninger for at få hele jeres depositum tilbage, når udflytningsdagen nærmer sig. Hvis du ønsker at læse mere om depositum, og hvad I bør vide omkring emnet, kan I med fordel læse denne guide om depositum. 

Læg et realistisk budget

Det at flytte hjemmefra betyder også, at man nu er helt ansvarlig for sin økonomi og for at få det hele til at gå op. Der skal både være penge til husleje, regninger og mad, men det er også rart at have penge tilovers til fornøjelse, nyt tøj, opsparing og uforudsete udgifter. Det kan dog være udfordrende at skulle lægge et budget, hvis ikke man har prøvet det før. Og det første budget, du lægger, vil helt sikkert ikke være den endelige version. Tag fat i en, der har prøvet det før, så du kan få de bedste forudsætninger for en sund økonomi.

SU, boligstøtte, forsikringer og Borger.dk

Det sidste råd i dette indlæg omhandler de lidt mindre sjove ting, men som er uhyre vigtige at få gjort fra start af. Hvis du flytter hjemmefra grundet, at du skal studere, så husk at få søgt SU i tide, så du allerede kan få SU i din første måned som udeboende. 

Derudover har du mulighed for at få et ekstra tilskud i form af boligstøtte. Afhængigt af indkomst og boligens størrelsen udregner staten, hvor stort et beløb, du kan få i boligstøtte. Du skal dog huske at flytte din bopælsadresse til din nye bolig, hvilket du gør på borger.dk

Til sidst er det vigtigt, at du husker at forsikre dig selv og din bolig. Hvis ikke din forældres indbosforsikring dækker dig som udeboende, indtil du er 21, skal du tegne din egen. Den dækker dit inventar, hvis der skulle opstå brand, eller du får indbrud. Derudover kan det være en god ide at tegne en ulykkesforsikring, som vil give dig økonomisk hjælp og støtte, hvis du skulle komme galt afsted og får varige mén. Du kan læse mere om forsikringer som udeboende hos forsikringsguiden. 

Vi håber, at dette indlæg vil hjælpe dig godt i gang som udeboende, og at du kommer til at nyde din nye tilværelse. 

Tags: