Type to search

Livsstil Sundhed

3 ting du skal være opmærksom på i 2022

Share

Vi er efterhånden et stykke inde i 2022 og det betyder for mange at de prebestemte nytårsforsæt fortsat er i fuld gang med at blive ført ud i livet. De fleste påbegynder rejsen mod et sundere liv, ændring i vanerne eller det helt tredje. Fitnesscentrene har sjældent været mere travle og generelt har alt hvad der handler om sundhed og velvære kronede dage i januar og februar. Men der er også andre ting der skal have opmærksomhed i 2022. I takt med at corona restriktionerne ophører og den udbredte folkestemning stille og roligt indtræder igen, er det relevant at kigge på nogle af de ting der kan tillægges yderligere fokus i 2022. Vi har samlet 3 forskellige muligheder her til inspiration. 

Træning 

Okay, det er uundgåeligt ikke at kigge ind i træning som en af de primære fokuspunkter i 2022. Særligt i januar og februar igangsætter mange deres nyfundne lyst til udsætte kroppen for hårde aktiviteter i bestræbelsen på at opbygge muskler og styrke. Dette sker primært i de danske fitnesscentre placeret rundt omkring i det danske landskab. Det er heller ikke gået ubemærket hen i de danske centre. “Der er ingen tvivl om, at januar er en spidsbelastningsmåned for os. Vi får mange nye kunder, og de faste træner mere, end de plejer”. Således udtaler Jimmi Vinther, en af lederne i fitnesscentrene. Men det måske ikke så mærkeligt at træning opnår opblomstring i de tidlige måneder af kalenderen, da træning i bred udstrækning er positivt for stort set alting. Træning bidrager bl.a. positivt til udløsning af såkaldte endorfiner, der betegner den type hormoner, der nedregulerer følelsen af smerte og giver følelse af eufori og glæde. Hertil har træning medfulgte virkninger såsom forbedring af sociale relationer og hukommelse, forebyggelse af kognitiv forringelse, øget produktivitet mm. Træning er hermed en klar anbefaling og noget at være opmærksom på i 2022.  

Fysiske og psykiske helbred

Dette punkt har stor relation til ovenstående i forhold til de positive fysiske påvirkninger ved træning. Individets personlige og fysiske helbred får i 2022 tillagt endnu større fokus, hvorfor forbedring og identificering af immunsystemet og de potentielle bagvedliggende genetiske sygdomme også udforskes. Dog er det ikke udelukkende det fysiske helbred, der skal have mere fokus i 2022. Helbredet består udover af den psykiske velvære. Hvordan man har det og muligheden for at indgå bekymringsfrit i relationer, er mindst ligeså vigtigt. Mental sundhed får i stigende grad mere opmærksomhed – og med god grund. Mental sundhed er ikke alene fraværet af psykiske sygdomme, men også de psykologiske ressourcer og evner, der er nødvendige for at klare de forskellige udfordringer der opstår i løbet af et liv. 

Sociale relationer

I forlængelse af de ovenstående er de personlige sociale relationer et vigtigt aspekt at have fokus på i 2022. Hvem vi omgås med og hvilke sociale konstellationer vi indgår i, determinerer i høj grad vores måde at imødekomme livet på. Det er her nødvendigt at være opmærksom på at have givende relationer, der opløfter og frembringer motivation og inspiration. Du burde særligt være opmærksom på at pleje dine givende og positive relationer. 

Alt i alt hænger de tre fokuspunkter godt sammen og bidrager til et bedre 2022.