Type to search

Børn Familie

3 tips til det perfekte børneværelse

Share

Det første børneværelse er altid noget helt særligt. Her kan du skabe rum for en masse hyggelige og sjove stunder for dit barn. Kun fantasien sætter grænser for de mange muligheder. Uanset dit barns alder, er der et væld muligheder for at skabe lige netop det frirum, som dit barn har brug for. Det er derfor ikke kun vigtigt at vælge de helt rette børnemøbler til dit barns alder, men også lærer at udnytte rummets muligheder med kreativ indretning, DIY løsninger og dekorationer. 

Her giver vi dig 3 små tips til at skabe rammerne for det perfekte børneværelse til dit barn.

Lille dreng på gulvet med en bog i hænderne

1. Lad opbevaring være i børnehøjde

Opbevaringsløsninger på barnets værelse skal placeres i en højde, så barnets selv kan hente legetøj og lige så sætte det på plads igen. Mulighederne er mange og behøves ikke blot bestå af traditionelle hylder. Det vigtigste er, at legetøjet ikke har en fast plads på gulvet, men kan ryddes væk. Er pladsen på værelset trang kan møbler med indbyggede opbevaringsløsninger skabe mere frirum og plads til leg på gulvet. Kreative opbevaringsløsninger og dekorative hylder i børnehøjde gør det også mere overskueligt for barnet selv at rydde op.

2. Brug væggene aktivt i indretningen

Udnyt rummet fire vægge og lad dem blive en aktiv del af dit barns kreative leg. Udover selv at udsmykke væggene i kreative farver, kan du involvere dit barn i et kreativt maleprojekt. Udvælg en eller flere vægge, som du sammen med dit barn maler. Når barnet bliver større eller du måske bliver træt af det hyggelige klatmaleri, er det let at give væggen en omgang hvid maling. 

Er hverken du eller dit barn den store kunster, kan personlige plakat print også sætte prikken over i’et på indretningen. Mange steder på nettet og i fysiske butikker kan du købe smukke og farverige plakater, som kan pryde væggene i dit barns værelse. Men hvis du ønsker et mere personligt udtryk, kan du selv designe dine plakater og få dem printet hos et trykkeri. Så er du i hvert fald sikret et personligt og unikt print.

Men maling og vægdekorationer er ikke den eneste måde at udnytte børneværelsets vægge til andet end opbevaring og knageplads. Til de lidt større børn kan du med fordel udforme en klatrevæg eller opsætte en ribbe. Dette giver dit barn mulighed for fysisk aktivitet og udfordring på værelset. Kombinér eventuelt dette med en tumleplads med madrasser og puder, så der er plads til både tumlen, kolbøtter og afslapning.

Lille pige med lyserød trøje og blåt forklæde med malersvamp i hånden

3. Vælg den rette belysning til dit barns alder og behov

Dagslys er yderst vigtig for både voksnes såvel som børns velbefindende. Derfor er det en fordel af få så meget naturligt lys ind på børneværelset som muligt. Derudover er det vigtigt at vælge den helt rette belysning til dit barns behov. Du kan med fordel kombinere forskellige former for belysning. Først og fremmest bør du sørge for en eller flere gode loftlamper med blødt, diffust lys. Har dit barn en alder, hvor der skal læses, tegnes eller laves perler ved et skrivebord, er det vigtigt at placere en god læselampe her. Er det et småbørns værelse, kan løse lamper skabe farlige situationer, hvis de væltes ned. Derfor bør du vælge lamper, som kan monteres i enten loft eller på væg. 

Hyggelig belysning kan altid anbefales til børneværelse uanset alderen. Dette kan enten være i form af en lille natlampe eller måske lyskæder. I forhold til brugen af lyskæder på børneværelset, er det dog meget vigtigt, at de placeres steder, hvor små pilfingre ikke kan få fat i dem. Små børn risikerer at blive viklet ind og i værste fald kvalt i ledningerne. Lyskæder kan sagtens være en del af indretningen på dit barns værelse, så længe placeringen er tænkt til ende. 

En magisk tid fyldt med fantasi

Der er mange ting at tage højde for, når det første børneværelse skal indrettes. Barndommen er en magisk tid. Det vigtigste er derfor, at der i børneværelset skabes rum til leg og fantasiudfoldelse. Skab en synergi mellem legetøj, lækkert interiør og DIY løsninger, og lad dit barns værelse blive en unik pærevælling af alt det dit barn elsker allermest.