Type to search

Velvære

3 tips til en bedre søvn

Share

En god nats søvn er ekstrem vigtig i forhold til din fysiske og psykiske velvære. Sover du ikke godt eller nok, kan det blandt andet have stor indflydelse på dit immunforsvar og dine indlæringsevner. Vi har samlet tre tips til, hvordan du kan få en bedre nats søvn. 

Undgå mad, koffein og alkohol inden du skal sove

Inden du skal lægge dig til at sove, er det vigtigt, at du ikke spiser eller drikker en masse sukkerholdige mad- og drikkevarer, da sukker er med til at trække dig ud af den dybe søvn. 

Jo mere sukker du indtager, også i løbet af dagen, jo større risiko er der for, at du vågner midt om natten. Derudover fører for meget sukker til øget træthed, og en ond cirkel er derved opstået. Skulle du evt. have lyst til noget sødt om aftenen tæt på din sengetid, så prøv at spise noget frugt i stedet for at gå i kagedåsen.

Undgå skærme

Du har sikkert hørt det før: skærmlys er ikke godt for din søvn. Blåt lys fra telefoner, computere, tablets og fjernsyn har en stor indflydelse på vores “indre ur”. Når vi lige skal svare på en arbejdsmail eller lige se et afsnit mere af vores yndlingsserie aktiveres hjernen, og kan gøre, at det bliver endnu sværere at falde i søvn.

Hav det rigtige udstyr

Fordi at søvn er vigtig for både indlæring, dit immunforsvar og psykiske velvære, kan det være en god idé at investere dig i godt udstyr. En dejlig og komfortabel seng, gode dyner og hovedpuder, lækkert bambus sengetøj eller effektive mørklægningsgardiner kan have stor indflydelse på din søvn. 

Som et alternativ til den klassiske dyne, kan en tyngdedyne være en god investering. Fordi at tyngdedynen vejer mere end en almindelig dyne, får du en omsluttende følelse – ligesom et dejligt og kærligt kram.