Type to search

Karriere Mode Tøj

3 tips til en mere bæredygtig garderobe

Share
Garderobe

Bæredygtighed og miljø har længe været emner der fylder meget i vores hverdag. Affaldet skal sorteres, vandet skal der spares på og madspild skal undgås. Derfor er det oplagt, at din garderobe også gerne skulle blive mere og mere bæredygtig. 

Vi har derfor samlet tre tips til, hvordan du kan gøre din garderobe mere bæredygtig.  

Undgå impulskøb – køb det du mangler

Du kender det sikkert godt. Du er ude og ose lidt i forskellige butikker, og lige pludselig falder du over en fed jakke, som du bare ikke kan leve uden – eller kan du?

Tænk over, om du allerede har noget lignende derhjemme. Har du det, så lad den hænge på bøjlen. Derudover kan det være værd at stille dig selv spørgsmålet, om du kan bruge dit nye fund med ting du allerede har i din garderobe, eller om den egentlig “bare” passede rigtig fint til et enkelt upcoming event, og derfor ikke får den på igen. 

Research

Ved du egentlig, hvordan det tøj der hænger i den garderobe er produceret, og er det lavet af bæredygtige materialer? Desværre er det de færreste der ved hvordan deres tøj er produceret, og derfor kan du med fordel lave lidt research. 

Bevares, det kan være lidt af en jungle at finde hoved og hale i, men tag derfor udgangspunkt i dine yndlingsmærker – måske opdager du, at der er nogle der ikke har en bæredygtig produktion.

En af de bedste bæredygtige materialer, der findes på markedet lige nu, er bambus. Bambus er en af de hurtigst voksende planter i verden og kan 100 % nedbrydes i naturen.

Prøv derfor at implementere mere bambus i din garderobe, eksempelvis bambus t-shirts eller bambus stømper.  

Smid ikke dit gamle tøj ud

En gang imellem trænger vi alle til at ryddet ud i vores garderober. Kortlæg hvilket af dit tøj du vil beholde, hvad du har mistet interesse for, hvad du ikke kan passe længere, det som er gået i stykker, eller det der er blevet så slidt, at det er ved at falde fra hinanden. 

Som udgangspunkt bør du ikke smide det ud i skraldespanden. Saml det tøj, som ikke fejler noget og spørg dine veninder, om der er noget af det de kan bruge, sælg det online eller på et loppemarked, eller donér det væk – så får tøjet nyt liv igen. 

Det tøj som er gået i stykker, kan du samle sammen og reparere selv. Er det måske en lidt for omfattende opgave, så aflever det hos en skrædder og få det fikset professionelt.

Det allermest slidte tøj bør du aflevere til genanvendelse.