Type to search

Bolig Hygge

3 tips til når du lejer et sommerhus

Share
leje af sommerhus

Har du lejet et sommerhus i år?

Så er du ikke alene. 

Ifølge Dansk Statistik har næsten 120.000 danskere lejet et feriehus i perioden maj til august 2020. Den lettere bizarre verdenssituation har gjort, at langt flere af os har valgt at holde vores sommerferie inden for landets grænser.

Når du skal leje et sommerhus for første (eller tiende) gang, er der dog visse ting, du især bør være opmærksom på. Vi giver dig derfor 3 tips til at gøre dit lejede sommerhus en endnu bedre (og mere afslappet) ferieoplevelse.

1. Sluk for mailen (og de andre notifikationer)

Sommerferien er et ideelt tidspunkt til rigtigt at koble af.

Hvis du har en hektisk hverdag, er det vigtigt at komme ordentligt væk fra stress og jag. Det kan mange af os have svært ved. Men det er nu vigtigt at få ladt op, når du er på ferie.

Vores første anbefaling er derfor, at du slukker for alle alarmer og notifikationer, der er relateret til dit arbejde. Smid et automatiseret svar på arbejdsmailen, sluk for beskeder fra de apps og programmer, du bruger på dit arbejde og gør det så vidt muligt tydeligt for alle, at du går på sommerferie – og hvis de skriver, vil du svare dem, så snart du er tilbage.

Mailen er en klassiker, men hvis du har en arbejdstelefon, eller jeres arbejdsplads er blevet endnu mere digitaliseret under krisen, er det værd at gå din mobil igennem og slukke for alle de notifikationer, der ellers former din hverdag.

2. Godt internet til regnvejrsdagene

Har det lejede sommerhus et pålideligt og godt internet?

Det kan virke kontraintuitivt at gå op i internettet, når du egentlig er i sommerhuset for at komme lidt væk fra hverdagen. Men selv hvis I går efter en off-line ferie, kan det nu være rart at vide, at I altid kan sætte en film på eller downloade en e-bog, hvis I (eller børnene) skal have noget underholdning på en grå og dansk sommerdag.

Med andre ord: de færreste af os gider at løse WiFi-problemer, når alt, I har lyst til, er at se en film eller læse en e-bog.

De fleste lejede sommerhuse har i forvejen WiFi. Men det er stadig en god idé at koble sig på nettet og køre en hastighedstest. Så kan I også forventningsafstemme om, I kan se en spillefilm på Netflix i 4K – eller sænke forventningerne og håbe på en pixeleret 30-sekunders YouTube-video.

Er den helt gal, kan I som regel bruge jeres mobil som et WiFi-hotspot. Bare sørg for, at I har det rigtige mobilabonnement med rigeligt data. Mange af de større teleselskaber har desuden valgt at fordoble data på deres abonnementer frem til september for at lokke kunder væk fra konkurrenterne. Derfor kan det være en ide at sammenligne dem for at finde det bedste.

3. Tag en gammel cykel med (eller to)

Er I endt helt ude på landet?

Så kan det være en god idé at smide en ekstra cykel eller to på bilens cykelholder. Det gør det nemmere for at tage på længere tur i den danske natur – eller bare køre ned til den lokale dagligvarebutik eller tank. Køb nogle snacks eller en god flaske rødvin til turen og kom ud i sommerlandet.

Hvis I har lejet privat, kan det også være, at I kan låne en cykel af udlejeren. Bare husk at bede om lov, inden I tager afsted. Dette giver jer også den oplagt mulighed for at forhøre jer om de lokale seværdigheder, som ejeren måske kender til.