Type to search

Karriere Livsstil

4 tips: Sådan kommer du bedst tilbage fra sommerferien

Share

Sommerferien nærmer sig, og det er vi sikkert rigtig mange der ser frem til. Vi har haft et par år, hvor corona-pandemien har sat sine begrænsninger på vores rejsemuligheder, men endelig ser det ud til at vi kan komme ordentlig afsted. Det bliver skønt, men vi ved også at ferien hurtig går og at der venter en hverdag på den anden side. Det kan være en rigtig god ide, allerde inden ferien, at forberede sig på tilbagevendingen på arbejdet – det kan nemlig give en meget bedre oplevelse når man endelig vender tilbage til det daglige liv. Vi giver her 4 råd og tips til, hvordan du bedst kan komme tilbage på arbejdet efter ferien.

1. Planlæg ferie på tidspunkter hvor der er mange kollegaer på arbejde

Det kan være rigtig smart, hvis man selvfølgelig har mulighed for det, at vælge ferieruger hvor der er mange kollegaer på arbejde. På den måde kan du måske outsource nogle af dine vigtigste arbejdsopgaver, så der stadig bliver taget hånd om de vigtigste ting mens du er afsted. Det findes mange smarte digitale løsninger, hvor man både kan se hvornår kollegaerne er på arbejde, og hvor du kan videregive information om opgaver de har mulighed for at hjælpe med. På mange arbejdspladser er der ofte mere stille i ferieperioden, og derfor har dine kollegaer måske faktisk ressourcer til at hjælpe dig – husk dog også at tilbyde dem hjælpen den anden vej. På den måde er det nemmere at få afsat de arbejdsopgaver som er højest prioritet.

2. Planlæg så meget du kan på forhånd

Hvis du har nogle løse ender du ikke har noget at slå knude på før ferien, er det en rigtig god at skrive et lille brief til dig selv. På den måde kommer du hurtigst tilbage i opgaven, og skal ikke bruge for langt tid på at huske hvad det nu lige var det drejede sig om. Prioriteringslister kan være en rigtig god ting, og hvis du afsætter lidt tid til at lave en god, velorganiseret liste kan det virkelig gøre din tilbagevending meget nemmere. Kommer man tilbage på arbejdet, kan det være utrolig frustrerende hvis man ikke har en god indgang til opgaverne – for vi ved jo alle, at der nok skal være massere af dem på den anden side.

3. Sluk telefonen og stress af mens du er afsted

Et rigtig godt råd er at slukke telefonen mens du er afsted, eller ihverfald sætte din arbejdsmail og andre arbejdsrelaterede apps på pause i perioden. Hvis du hele tiden bliver mindet om, at der venter arbejde når du kommer hjem, kan det faktisk stresse en smule mens man er på ferie. Og det er rigtig ærgerligt, at ligge ved stranden i Italien med familien og så hører den trælse lyd af en arbejdsmail der tikker ind på telefonen. Hele formålet med ferien er at afstresse – hvis du har et fokus og en målsætning om, at nu er det tid til at glemme alt om arbejdet, så er det også nemmere at komme tilbage på kontoret.

4. Vær fornuftig i perioder i din ferie

I hverdagen kan det være stressende både at passe fuldtidsarbejde, afhente børn, gøre rent og ordne haven. Sjældent er der tid til det hele, og derfor må vi prioritere – dette giver mange dårlig samvittighed fordi det typisk er have eller rengøring som bliver nedprioriteret. Sommerferien er også et oplagt tidspunkt at klare nogle praktiske ting på, som man ikke når i hverdagen. Her kan man tage det stille og roligt, hive en dag ud af kalenderen til rengøring eller have arbejde uden at stresse omkring. Det kan give en god følelse første dage på arbejde, hvis du ved, at du har lavet lidt praktisk i hjemmet.

Læs eventuelt også vores blog om, hvordan du bliver klar til bilferien