Type to search

Bolig Familie Livsstil

5 DIY projekter, der gør din Corona-karantæne langt sjovere!

Share
Kreativ guide under Corona virus karantæne hjemme

Hvad kan du gøre for at gøre tiden hjemme i huset sjovere – for dig selv og dine børn? Mens fitnesscentre, shoppingcentre og skoler er lukket, er det tid til at være kreativ i hjemmet. Men hvad kan du give dig i kast med, nu hvor du er begrænset til dit hjem? Vi giver dig 5 gør-det-selv tips som kan gøre hverdag og weekender lidt sjovere under Corona-pandemien.

1. Giv dine vægge kærlig opmærksomhed

Nu hvor du skal tilbringe mange timer indendørs, kan det hurtigt føles ensformigt at kigge på de samme hvide vægge. Nu hvor du har tiden til at hygge dig indendørs, kan maleprojektet holde dig både fysisk og mentalt oppe.

Hvis du er i tvivl om, hvilke farver der vil klæde dine vægge, kan du hos de fleste farvehandlere bestille et katalog. Drømmer du om at male dit hus i moderne farver, har maling-serien Jotun Lady en stort katalog med masser af maling inspiration.

2. Gør haven klar til forår

Har du en have, er der bestemt grund til at rode i jorden lige nu. Under den høje sol kan du få luget godt ud i bedene for ukrudt og døde grene. Har du mange timer på hjemmefronten kan du overveje et større gør-det-selv projekt for din have.

Giv nyt liv til haven med et flot blomsterbed eller en urtehave. Planter du dine egne grøntsager som gulerødder eller kartofler, kan du gøre din have til en bæredygtig husholdning.

Du kan også tage det grønne med indendørs. Dekorer de nymalede vægge med DIY planteophæng, som giver hjemmet et luftigt og grønt look. Du kan også tage dine krydderurter direkte ind fra urtehaven, og hænge dem på væggen i køkkenet, så de altid er ved hånden, når du laver mad.

3. Forvandl din væg til en kridttavle

Hvis du har børn derhjemme, kan det være rigtig sjovt for dem at have mere plads at udfolde sig kreativt. Med begrænset adgang til udendørsarealer kan du gå kreativt til værks i dit hjem og gøre rummene mere ‘interaktive’.

Med tavlemaling kan du hurtigt forvandle en kedelig hvid væg til en overflade for uendelig kreativitet. Har du ikke malet med tavlemaling før kan du læse her, hvordan du maler enten køkken eller børneværelse med tavlemaling.

4. Mal vinduerne i en ny farve

Nu hvor forårssolen afslører både støv og slid, kan det være godt at give dine vinduer et kærligt eftersyn. Men hvorfor er det egentlig nødvendigt at male træværk som vinduer? Hvis du ikke beskytter din husfacade med maling, risikerer du at fugt trænger ind og ødelægger taget. Og det er langt nemmere at friske vinduerne op med en omgang maling, end at skulle og investere i nyt.

Det er også være, at du bare trænger til lidt forandring og nye farver. I så fald er det et nemt og overskueligt projekt at male. Er du i tvivl om hvordan dine vinduer skal males, så kan du følge denne guide til at male vinduer fra start til slut.

5. Lær nye ting med online kurser

Nu hvor du har tiden til at nå alt det, du normalt udsætter, kan du overveje, om du skulle lære noget nyt? Det findes et utal af online kurser som kan lærer dig alt fra at spille på ukulele til at lave mad. Online kurserne kan også inspirere dig til at vide mere om historie, hvordan du får styr på din økonomi eller hvordan du bygger din egen hjemmeside.

Tjenester som Udemy og TED-ed tilbyder mange gratis kurser. Men hvis du ikke har noget imod at bruge en skilling på at lære fra de bedste, give det nye MasterClass dig viden fra udvalg verdens mest anerkendte eksperter og professionelle kunstnere.