Type to search

Livsstil

5 gode råd til det perfekte Instagram billede

Share

Instagram er efterhånden ikke til at komme uden om, når det gælder æstetik, video og billeder. Online tilstedeværelse på sociale medier er efterhånden på de flestes dagsorden, hvis man vil være der, hvor kunderne, vennerne eller samarbejdspartnerne er. Det sociale medie boomer med det ene sykke perfekt konstruerede content efter det andet, og det kan være lidt en jungle at finde rundt i, hvordan man lige opsætter det perfekte Instagram shot. 

Føler du ikke, at dine foto skills matcher dem, du oplever på Instagram? Tøv ej, denne korte (men vigtige) guide kan hjælpe dig i den rigtige retning. 

Det er et vigtigt sted at sætte ind, da 80% af alle mennesker husker billedligt content bedre end content på skrift. Så hvis du ønsker at dele indhold og information, der skal huskes og lægges mærke til af dine followers, er det meget væsentligt at lægge noget fokus her.   

Du behøver ikke investere i dyre spejlreflekskameraer og redigeringsudstyr for at få din Instagram profil til at spille. Faktisk kan du med få disse få tricks give din profil en gedigen opgradering.

1. Tag billeder med kvadrat-indstillingen

Et godt trick, der sikrer et flot og forudsigeligt Instagram feed. Hvis du har taget billedet som kvadrat fra start, undgår du, at det sociale medier beskærer dit billede uhensigtsmæssigt – også når du kigger på dit feed samlet i profilvisningen.


2. Lys, lys, lys

Måske det vigtigste for et godt billede til Instagram! ‘Blødt’, diffust sollys, der filtreres en smule gennem vinduet vil resultere i de bedste billeder. Ikke at forveksle med direkte sollys, der ofte er for skarpt og hårdt. Er du i en situation, hvor du ikke har adgang til dagslys, kan man med fordel bruge en ring light, der supplerer med brugbart fotolys.

3. Gør brug af gitterfunktion

Et godt trick til at sikre lige linjer i dit billede. Din smartphones gitterfunktion i kameraet deler billedet op i felter, så du strategisk kan placere dig efter disse og kreere et perfekt konstrueret billede til Instagram. Det er særligt brugbart til at give et overblik over kompositionen, når du tager billeder af mad eller natur.

4. Vigtigt med vinkel

Dette har du nok hørt før… Vinkel er alfa omga på Instagram. Indimellem skal man ud i de mest akavede og akrobatiske stillinger for at få det helt rigtige skud. Afhængigt af motivet på dit billede, kan det være æstetisk at tage billedet med vandret kamera over dit motiv (f.eks. madbilleder eller dine nye, fotoværdige sko). Prøv dig frem og find ud af, hvilke vinkler, der virker for dig.

Er alle fem ting for meget at fokusere på, når du kaster dig ud som nyudklækket Instagram fotograf, er kombinationen af vinkel og lys de to vigtigste råd, du bør fokusere på.

5. Keep it simple

Sidst, men ikke ikke mindst: Sørg for at holde baggrunden neutral, når du skal tage dit perfekte billede til Instagram. På et godt billede er det let for øjet at finde fokus. Derfor er det vigtigt at undgå forstyrrende baggrunde, der ‘larmer for meget. Neutrale, måske slørede baggrunde, der skaber kontrast og ro for øjet giver godt afsæt for et godt, struktureret billede.  

Der er (heldigvis) mange steder at søge inspiration til dine billeder online, når du skal forbedre dine foto skills. Både professionelle og dygtige fritidsfotografer, der viser deres billed content frem online, kan være behjælpeligt for dig, der vil forbedre dine færdigheder på Instagram. 

Den vigtigste regel er dog, at det skal være sjovt at udfolde sig kreativt på det sociale medie uanset om du bruger mediet som privatperson eller virksomed. Instagrams perfekte billedunivers kan være svært at være en del af. Derfor skal du følge din egen intuition og dele det, der gør dig glad. Er du en virksomhed kan du med fordel fokusere på en klar og planlagt instagram strategi, så I nemmere skaber en rød tråd på jeres virksomhedsprofil.