Type to search

Bolig Livsstil

5 smukkeste keramik butikker i København

Share
Yonobi keramik i københavn

Hvis du leder efter noget flot og unik håndlavet keramik til hjemmet, så læs endelig videre.

For her giver vi dig de 5 bedste butikker i København, der alle er specialister i håndlavet keramik.

YONOBI

Begynder du dit indretnings eventyr i København K, bør dit første stop være YONOBI i Løvstræde 1. Her finder du en butik med håndlavet keramik, som forbinder japansk kunst med nordisk minimalisme. Funktionalitet og æstetik er de to nøgleord, der kendetegner alt det keramik, du finder hos YONOBI.

Er din keramik gået i stykker, forhandler butikken endda det spøjse “kintsugi kit” – en japansk teknik, der reparerer keramikskår med guldlim.

Adresse: Løvstræde 1, 1152 København.

Åbningstider: Mandag – lørdag 10-18.

Keramiker Inge Vincents 

I hjertet af Nørrebro har keramiker Inge Vincents hendes egen, skønne butik. Den er fuld af mange slags håndlavet keramik: Helt tynde og delikate vaser, kopper, tallerkner og meget mere. Hendes designs er simple og har en stærk reference til skandinavisk kultur og farver. I 2009 åbnede hendes butik, der nu har åbent fire dage om ugen.

Adresse: Jægersborggade 43, 2200 København N

Åbningstider: Mandag – onsdag 10-17:30. Torsdag 10-18. Fredag 10-17.30. Lørdag 11-16. 

MK Ceramics

Bag navnet MK Ceramics gemmer sig Magdalena og Michal. Michal er oprindeligt kok, mens Magdalena er keramiker, og den kombination ses i deres design. Det er nemlig både delikat og æstetisk på den ene side og brugbart og holdbart på den anden side.

Adresse: Sølvgade 36, 1307 København K

Åbningstider: Tirs-lør 12-18. Søn-man lukket

Tina Marie Copenhagen

Et andet must på din tur rundt i byen er Tina Maries dejlige butik på Vesterbrogade. Her drejer hun sin egen håndlavede keramik, der er virkelig fin. Farvevalget er meget neutralt og ‘støvet’, og det gør hendes håndlavede keramik meget nordisk i sit udtryk. Hver kreation er håndlavet, hvorfor små uperfektheder er at finde på alle produkter.

Adresse: Vesterbrogade 175, 1800 Frederiksberg

Åbningstider: Mandag – fredag 10-16. 1. lørdag i måneden 11-14.

Conceptually Ugly 

Til sidst vil vi også nævne Marcin Kucab, der står bag Conceptually Ugly. Marcin Kucab er uddannet keramiker fra Kunstakademiets Designskole og drejer hans egne kreationer i porcelæn. 

Han har lige nu værksted i sit hjem, men kan efter aftale fremvise sit arbejde. Du kan udforske Marcin Kucab keramik på Instagram og kontakte ham på conceptuallyugly@gmail.com.

Er du på udkig efter en keramikskole, så kan vi her på redaktionen anbefale denne artikel som guider dig gennem de forskellige keramikskoler i København.

Bonus: Clayform

Som en lille ekstra bonus, kan vi nævne den danske keramiker Signe Bailey, og hendes keramik værksted på Vesterbro i København. Signe blev uddannet tilbage i 2007 og startede i 2016 sit eget keramik værksted. Her produceres og sælges der håndlavet dansk keramik i unikke designs. Signe har fokus på mennesket og de keramiske historier kommer fra formmæssige observationer fra blandt andet mikrobiologien. Tag et kig på Clayforms håndlavet keramik, og se smukke kreationer inden for eksempelvis kunst, service og belysning.