Type to search

Fest Livsstil

5 tips til at holde den bedste nytårsaften hjemme

Share
nytårsaften

Nytårsaften nærmer sig. Det gør den i hvert fald, hvis du planlægger en aften ude i byen. Tit og ofte skal du nemlig være i god tid, hvis du vil sikre dig billetter til events, restauranter og barer. 

Hvis du gerne vil undgå stressen med at finde det rigtige sted at fragte dig hen, så kan du også holde en nytårsfest derhjemme. Det kan være et rigtig hyggeligt og festligt alternativ til en aften ude. Men hvor skal du starte din planlægning? Følg denne guide og få tips til at holde den bedste og mest mindeværdige nytårsaften hjemme.

Gør klar til fest

Hvis det ikke skal være en hvilken som helst nytårsfest, du holder, så bør du skabe en helt speciel og festlig stemning. Det kan du gøre ved at pynte festligt op og sørge for lys, balloner, drinkstationer og meget mere. Du kan fx indrette din lejlighed i forskellige zoner, ved at lave en bar med appetizers, et langbord med plads til alle, og rydde din stue til fordel for dansegulvet. På den måde har du sikret dig de ultimative rammer for en festlig aften.  

Involver dine gæster og lav et tema

Hvis du beslutter dig for at holde fest for en større gruppe, kan et festtema være en god ide. Det samler gruppen og giver et element af overraskelse til festen. Det kan både være et suit and tie tema, men du kan også gå med et mere skørt tema og vælge “wigs and shades” (alle skal bære paryk og solbriller). Når alle gæster har klædt sig festligt på til anledningen og temaet, skaber det et bedre sammenhold og ikke mindst en sjovere stemning. Det giver også gæsterne mulighed for at komme i feststemning på forhånd, når de skal planlægge aftenens outfit. 

Bestil maden udefra

Ligesom at det kræver tid og planlægning at holde sin nytårsaften i byen, så kræver det også tid at lave maden, hvis du holder det hjemme. Hvis du heller ikke er den helt store kok, så findes der dog mange gode alternativer. Vælg din yndlingsrestaurant eller caterer og bestil din nytårsmenu udefra. Så er du sikker på at få en nytårsmenu, du og dine gæster sent vil glemme. 

Sjove selskabslege

Nytårsaften varer ofte lidt længere end andre fester, fordi man starter typisk allerede kl. 17 til nytårstalen, og dansefesten først rigtigt går i gang, når klokken har slået 12. Du har derfor masser tid til at lave sjove selskabslege med dine gæster. Fx kan du planlægge en festlig pause mellem hovedret og dessert, og få alle til at skrive deres nytårsforsæt ned. Derefter kan der gå helt sport i at gætte, hvilket nytårsforsæt hører til hvem. 

En fest med sans for detaljen

​​Selvom den generelle atmosfære, mad og drikke er en stor del af at holde en vellykket nytårsaften, så er der også nogle små detaljer, du kan kræse om, for at gøre aftenen ekstra veludført. Det kan være små ting som at planlægge en speciel musik playliste, hvor hver enkel gæst kan tilføje hans eller hendes yndlingssange på forhånd. Men det kan også være en detalje, som at købe engangskameraer og stille på bordet, så dine gæster kan tage et snapshot af nytårsfejringen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for de små og hyggelige påfund til festen. 

Har du brug for mere inspiration til at holde en festlig aften? Så læs vores guide til hvordan du finder den perfekte vin til middagen.