Type to search

Fest

6 idéer til en sjov grillfest for både børn og voksne

Share
grillfest

Sommertid er grilltid. Men vil du gerne undgå, at din grillfest bliver som alle andres, så er det en god idé at planlægge og søge ny inspiration. Her har vi samlet 6 idéer til årets bedste grillfest.

Uanset om din grillfest er for naboerne eller familien, så overvej, hvad dine gæster vil synes om. Kommer der vegetarer til festen? De vil elske dig for et kødfrit alternativ til den traditionelle grillmad. Aktiviteter til børnene er også et must have, så forældrene kan slappe af og nyde aftenen.

Her har vi samlet tips til, hvordan din fest kan blive lidt ud over det sædvanlige.

  • Skab stemning
  • Lav et tema
  • Byd velkommen
  • Sørg for læ
  • Gør det nemt
  • Spil spil
  • Husk desserten

Opsæt hyggelige lanterner i haven

Selvom sommeraftenerne er lange og lyse, så skaber det en hyggelig stemning med lidt ekstra belysning. Du kan opsætte farvede lanterne i træer og buske for at lyse området op og gøre din have klar til fest.

Lav et tema til festen

Et tema skaber en ramme omkring både pynten og eventuelt også gæsternes påklædning. Hvis du går all in, er både mad og drinks også en del af temaet.

Find masser af idéer til temaer, og find også billigt festpynt hos temafestideer.dk.

Lav en velkomstdrink til børn og voksne

En velkomstdrink er traditionelt en form for champagne eller en anden mousserende drik. Den er god til at byde gæsterne velkommen med. Så har de også noget at tage sig til, når de ankommer.

Børnene vil elske, at der er lavet en alkoholfri velkomstdrink til dem. Du kan købe børnechampagne eller lave en tequila sunrise uden tequila. Dvs. kun appelsinjuice og rød sodavand. Med et lille bær eller en partyparaply i bliver den med garanti en succes.  

Opsæt telt eller pavillon

Selvom det er charmerende at spise udenfor, er det en god idé at være sikker på, at en lille byge ikke ødelægger stemningen. Opsæt en pavillon eller et havetelt. Hvis du ikke ejer en/et selv, kan du vælge at leje det til lejligheden.

Det er en god idé at opsætte myggefangere i udkanten af teltet, da dine gæster ellers risikerer at komme hjem med en masse myggestik.

Brug engangsservice

Spar dig selv for opvask og en masse besvær, og indkøb engangsservice. I dag er det muligt at få noget, der er lavet af bambus i stedet for plastik. Så er det komposterbart og belaster ikke miljøet så meget.

Du kan også bede gæsterne om at medbringe tallerkner og service til dem selv.

Spil kongespil

Efter maden er det altid godt med en aktivitet, hvor både store og små kan være med. Det gamle og klassiske kongespil er perfekt til haven. Spillet er billigt i anskaffelse, hvis du ikke allerede har et.

Måske et levende bål

Medmindre der er afbrændingsforbud, så er der næsten ikke noget hyggeligere end et levende bål. Køb ind til, at gæsterne kan lave deres egne snobrød eller riste skumfiduser. Så vil snakken og legen fortsætte til langt ud på aftenen.

Held og lykke med din grillfest.