Type to search

Fest

6 tips til at holde en nem fastelavnsfest

Share
ideer til fastelavnsfest

Skal du lægge hus til årets fastelavnsfest for gadens unger? Får DU lidt koldsved ved tanken om de 15 børn, du skal underholde nogle timer? 

Så læs endelig videre!

Søndag den 23. februar er det fastelavn, og over hele landet skal børn klæde sig ud, slå katten af tønden og spise slik.

Og hvad med de voksne? De skal skabe rammerne for den gode fest og ikke mindst få de praktiske ting til at fungere. Og hvis du skal lægge hus til fastelavnsfesten, har du her 6 tips, der kan få dagen til at gå glat og nemt:

Tip 1 – Bag boller og pizzasnegle på forhånd

Nøglen til en god – og stressfri – fastelavnsfest er uden tvivl forberedelse. Tænk nøje over særligt de måltider der skal serveres, mens løjerne står på. Er festen eksempelvis fra kl. 13 – 15, er der brug for en simpel snack, man lige kan spise, når sulten melder sig. Her kan vi kun anbefale, at du dagen før bager en masse boller og pizzasnegle. Så kan alle børnene få noget i maven, mens de hygger sig. Og man behøver ikke en tallerken for at spise en bolle, så der er mindre opvask til dig 🙂

Tip 2 – Få styr på dine egne ungers kostumer

En meget central del af fastelavn er naturligvis et godt kostume. Og hvornår er et kostume godt? Det er det naturligvis, hvis dine børn er glade for deres kostume. Men vejret kan også spille en stor rolle, når det rette kostume skal findes.

Her kan du finde en guide til det rette fastelavnskostume.

Tip 3 – Hav et øje på vejrudsigten 

Hvis du ikke ligefrem smiler fra øre til øre ved tanken om, at 10-15 unger skal slå katten af tønden i din stue, er det fuldt forståeligt. Hvis vejret er til det, vil det formentlig være noget nemmere for dig i forhold til rengøring og oprydning, hvis fastelavnsfesten kan foregå i din have eller gård. Så hav et øje på vejrudsigten og forsøg efter bedste evne at få løjerne til at foregå udendørs.

Tip 4 – Ryd op på forhånd og sæt dine pyntegenstande væk

Hvis det regner, og i skal være indenfor så få endelig ryddet godt op på forhånd. Her tænker vi særligt på dine pæne ting, som gerne skal langt væk fra børnehøjde som muligt. 

Tip 5 – Hav en lille gave klar sammen med slikket

Hvis du gerne vil have en lille gave i fastelavnstønden – udover slik til den søde tand – vil vi anbefale, at du kigger på Farmors Outlet. Uanset hvor store børnene til fastelavnsfesten er, vil du her kunne finde en lille ting, der vil fungere godt som gave til det heldige barn, der får slået tønden helt ned.

Tip 6 – Dæk din entré af

Der er nærmest ikke noget mere irriterende end børn, der vælter ind af døren med beskidte sko og griser din entré til. Og du kan være helt sikker på, at det vil komme til at ske, uanset hvor meget du prøver at få ungerne til at smide skoene. Et godt tip er derfor at få dækket din entré af. Måske har du nogle ekstra dørmåtter liggende, du kan tage i brug? Ellers har du måske noget afdækningspap fra dit seneste maleprojekt? Spar dig selv for en gulvvask og dæk ordentligt af, før det går løs.