Type to search

Børn

7 idéer til sjove haveaktiviteter for hele familien

Share
haveaktiviteter

Det er ikke kun børnene, der kan få glæde af at lege udenfor i haven. Der findes masser af aktiviteter, som er sjove og lærerige for både børn og voksne. Her finder du 7 forslag til hvad I kan lave af haveaktiviteter som familie.

Selvom mange danskere har en dejlig have eller adgang til et udendørs område, kan det være svært at få den ordentlig brugt. Her har vi samlet inspiration til hvad I kan lave i haven i løbet af årets lune måneder.

  • Vedligeholdelse
  • Spille spil
  • Sæbebobler
  • Havearbejde
  • Kig på naturen
  • Spille bold
  • Hinke

Male og istandsætte legehuset

Denne aktivitet egner sig bedst til foråret, inden det for alvor bliver varmt. Har I et legehus i træ i haven, er det en god idé at vedligeholde det en gang om året.

Måske har du tænkt på det som en sur pligt, men der er ingen grund til ikke at inkludere hele familien i projektet og få en dejlig dag ud af det.

Træet har godt af at blive slebet, og derefter behandlet med maling eller grunder. Fjern også spindelvæv og støv fra huset. Så er det snart klar til leg.

Spil kongespil

Kongespil er det perfekte udendørs spil. Reglerne er ikke så komplicerede, men alligevel er det udfordrende for både børn og voksne. Spillet blev formentlig opfundet helt tilbage i vikingetiden, og har altså formået at opretholde sin popularitet.

Et kongespil koster ikke ret meget at anskaffe sig, men giver anledning til timevis af sjov. Køb et kongespil billigt online, og I er klar til at gå i gang.

Blæse sæbebobler

Det er utroligt, hvor meget tid der kan gå med at jage de magiske bobler, der forsvinder, så snart I fanger dem. At puste sæbebobler er sjovt for både store og små.

I kan selv lave sæbeboblevand af 1 l koldt vand, ½ dl opvaskemiddel og 1 spsk. glycerin. Bland det sammen uden at piske og lave skum. Det er ikke nemt at lave sæbebobler af skum.

Generelt er vandleg altid sjovt, hvor en god vandkamp heller ikke er helt tosset i varmen.

Anlæg køkkenhave

Hop med på bølgen af bæredygtighed og økologi, og anlæg jeres egen køkkenhave. Den kan være så stor, som I ønsker.

Grøntsager, som kartofler, gulerødder, kål og rabarber, vokser godt i den danske natur. Saml evt. overskudsvand fra tørretumbleren, og brug det til at vande haven.

Måske er det også ved at være tid til, at I optimerer uderummet i jeres bolig? En ny terrasse eller blot loungemøbler? For at skabe de bedste rammer for hyggen udenfor, kan det være et godt råd!

Kig på insekter og dyr

Lær børnene om den danske natur ved at udforske den i egen have.

Køb en insektboks, som du finder på sider, der sælger udendørs legetøj. Heri kan I samle mariehøner, edderkopper og andre dyr, studere dem, og se dem kravle rundt, inden de atter slippes løs i haven.

Er man endnu mere vild i varmen – kan man med fordel anskaffe sig et udendørsakvarie, hvor man kan have små fisk i. Det er ikke dyrt, og man kan med fordel købe billigt fiskefoder, som man kan fodre dem med – inden man slipper dem fri igen.

En skøn måde at lære børnene at passe på dyr og natur.

Spil fodbold

Selv en lille fodboldbane vil bringe stor lykke hos boldglade børn og voksne. I haven er der rig mulighed for at øve teknikker og lære at sparke til bolden i trygge omgivelser.

Tegn en hinkebane

Har I et stykke med fliser eller asfalt, er der god mulighed for at lave en hinkebanke. Den kan være så nem eller svær, som I ønsker. At hinke er en god motorisk udfordring for børnene, og de vil med garanti bruge banen, lige indtil regnen vasker den væk, og der bliver plads til en ny.

Hvis haven bliver for kedelig. Så slå et kig forbi Ravlygten og forsyn familien med hver sin ravlygte! Herfra skal I bare mod stranden og på rav jagt!