Type to search

Livsstil

Alt hvad du har brug for at vide om Maling

Share

Kort og generelt om maling

Maling kan bruges til et hav af forskellige opgaver, dog bliver det generelt brugt til at dekorerer med samt indenfor kunstverden.
Der er rig mulighed for at maling kan justeres til lige præcis den type maleropgave, som du skal i gang med, f.eks. hvis du skal arbejde med forskellige overflader der kræver en hvis konsistens og struktur.

Maling til kunstneren

Har du har en indre kunstner, som bare venter på, at komme i gang med at udtrykke sine kreative ideer gennem penselstrøg og maling?
Hvis svaret er ja, så er du kommet til det rette sted! Vi vil gennem et par simple punkter guide dig igennem den farverige malerjungle.

Maling kan betyde mange forskellige ting for forskellige mennesker, men for en kunster er valget af maling alfa og omega da det er med til at fremme dit udtryk. Hvis du er nybegynder indenfor kunst, kan du med fordel starte dit kreative eventyr med oliemaling.

Oliemaling har rødder, som går flere hundrede år tilbage, store kunstnere såsom Leonardo da Vinci lagde standarden for hvad oliemalerier er i dag. Fordelen ved brug af oliemaling er tørretiden, den er væsentligt længere end andre former for maling, og giver dig derfor muligheden for at ændre/justere dine billeder inden malingen er tør.

Hvilken maling kan du ellers bruge?

Vi foreslår at du kan prøve kræfter med akrylmaling og akvarelmaling.

Akrylmaling kan købes i et utal af farver og nuancer, dette gavner både de garvede men også nybegyndere, da det store farveudvalg gør at du ikke behøves at kaste dig ud i at blande farver. Fordelene ved akrylmaling er at malingen er vandopløselig, hvilket gør at rensning af pensler er nemt og hurtigt. Derudover er tørretiden hurtig, hvilket gør at dit maleri er tørt og vandafvisende på kort tid, dette gør at du hurtigt kan male flere lag på kortere tid.

Akvarelmaling er en helt anden disciplin i sig selv, her skal du blande maling og vand for at komme med helt anderledes udtryk.
Du kan med fordel male på akvarelpapir som er en del grovere end normalt tegnepapir. Det grovere papir gør at vandet har nemmere ved at trænge ind i papiret. Maler du med akvarelmaling er det ikke én teknik som er den rette, du må eksperimentere dig frem indtil du finder din helt egen måde at udtrykke dig på.

Maling til gør-det-selv maleren

Er du professionel maler ved du allerede at der er mange forskellige typer af maling, men er du derimod en gør-det-selv maler har vi her et par tips til dig.

Tip 1: Du kan med fordel starte ud med at opdele malingen i kategorier, i f.eks. indendørs og udendørs.
Tip 2: Tænk over styrken af din maling, skal du f.eks. male paneler, gulv eller møbler skal malingen gerne være slidstærk.
Tip 3: Udendørsmaling kræver typisk at være åndbar, da man på denne måde kan undgå fugtskader, samt inkludere en god træbeskyttelse.
Tip 4: Beregn mængden af maling så du hverken står med for meget eller for lidt maling.
Tip 5: Sørg for at have det rette malerværktøj, rens og afdækning til dit projekt.

Følger du ovenstående tips, er du sikker på at få en god start på dit malerprojekt. Hvis den er helt gal kan du altid spørger din lokale malerbutik efter råd og vejledning.