Type to search

Hud Skønhed

Bæredygtig hudpleje der bekæmper rynker i huden

Share
naturlig-hudpleje

For mange kan hudpleje godt virke som en jungle at navigere i. Markedet for hudplejeprodukter er utrolig mættet, hvor utallige brands og producenter er svære at skelne mellem. Mange tilbyder det samme, hvor pris og kvalitet varierer utrolig meget. Dog er der en fællesnævner for lang de fleste brands, som vælger at gå den bæredygtige vej. Disse brands gør en dyd i at differentiere sig fra mængden ved at tilbyde innovative ingredienslister med stoffer som EGF, ionisert mineralvand og squalane, som har klinisk veldokumenteret positiv effekt på huden. Førstnævnte er det nyeste skud på stammen indenfor hudplejeprodukter. EGF som står for Epidermal Growth Factor har fået meget medvind i medierne og blandt hudplejeeksperter bliver stoffet anset som værende den perfekte byggesten til at minimere rynker og generelt set opnå en sundere hud.

Bæredygtig hudpleje har fået et gennembrud

I løbet af de sidste tredive år er der sket betydelige gennembrud inden for den molekylære og genetiske forskning, og nogle af disse opdagelser besvarer helt centrale spørgsmål om vores egen biologi. Et spørgsmål som tit opstår er; hvorfor får man rynker i huden med alderen? Svaret er meget banalt, da jo ældre man bliver, jo mindre kollagen producerer huden, og af den grund bliver huden slappere med tiden. Men forskning i hudpleje har de seneste par år kastet lys over naturen, som et sted hvor vi også har mulighed for at finde løsningen på problemet. Her skal vi igen rette fokus mod EGF, da stoffet faktisk er baseret helt almindelig byg. Ved at udvikle byggens egen genetiske kode for vækst, kan den imiteres til også at indgå i hudens naturlige produktion af kollagen. Det meget påfaldende er, at EGF stimulerer produktionen af kollagen og elastin samt hudens fleksible støttestruktur. Det betyder, at man på sigt vil opnå en øget spændstighed og elasticitet i huden. Resultatet er sundere, fastere og mere velfugtet hud – med et mere ungdommeligt udseende.

Sådan køber du bæredygtig hudpleje

Vi er gået fra enormt teknisk til utroligt naturligt. Alle skriger på bæredygtighed – også i skønhedsbranchen, men det kan være svært at vide præcist, hvad man skal kigge efter, hvis man gerne vil købe hudplejeprodukter med miljøet i højsæde. En god tommelfingerregel er at gå efter produkter med få ingredienser. Det er en indikation af, at producenten har nøje udvalgt ingredienserne og at de alle har en funktion. Hertil er det dog vigtigt at pointere mærkningsordninger. Blomsten og Svanen er de to eneste officielle anerkendte miljømærker, der benyttes i Danmark. Når et skønhedsprodukt er mærket med et af de to, er produktet vurderet til at belaste miljøet mindst muligt. Svanen kan gives til alle kosmetiske produkter, mens blomsten vil være at finde på sæber, shampoo og balsam, som opfylder kravene. Dertil skal alle kosmetiske produkter leve op til EU’s kosmetik-lovgivning, så de er sikre for menneskets sundhed. Dertil kan du også finde EU’s Ecolabel på udvalgte produkter indenfor hudpleje. Disse produkter lever særdeles op til kravene sat fra EU’s direktiver, og du kan være sikker på, at produktet er blevet gennemtestet over flere omgange.