Type to search

Hud Skønhed

Bedste solcreme til uren hud

Share
solcreme

Der er masser gavnlige effekter ved at bruge solcreme: Det  skærmer din hud mod solens skarpe stråler og forebygger rynker og kræft. Men hvis du har tendens til uren hud, så kan solcreme godt forværre det. Mange solcremer er nemlig virkelig tykke, hvilket er et problem, når du har olieret eller fedtet hud. Men der er solcremer derude til dig med denne type hud. Så læs med her og få gode råd til, hvordan du vælger den bedste solcreme med uren hud. Når du skal vælge din solcreme, så husk altid som minimum at købe SPF 30 for fuld beskyttelse.

Solcreme til ansigtet

Der er stor forskel på vores hud i ansigtet og på kroppen. Og ligesom du bruger en ansigtscreme og en kropscreme, bør dette råd også gælde, når det kommer til solcreme. Når du skal vælge en god solcreme mod uren hud, bør du derfor først og fremmest kigge efter en solcreme, der er lavet specifikt til ansigtet.  

Gå efter en Gel

Du bør undgå tykke cremer, når du har tendens til uren hud, fordi den fede konsistens kan være med til at tilstoppe dine porer. Derfor kan du også få socreme på gel form. En gel er ofte mere vandholdig end en traditionel creme. Derudover trænger den hurtigere end i huden, så du undgår en skinnende og fedtet fornemmelse. 

Undgå tunge olier

Når man har uren hud, er der nogle ingredienser som kan irritere huden, og som man bør undgå. Det er fx alkohol og parfume men det er især tunge olier. Selvom ansigtsolier ofte bliver brugt af mange, så er de altså ikke for alle. Det kan være en fordel at bruge olie, hvis du har meget tør hud. Men hvis du har uren hud og åbne porer kan olien tilstoppe porerne. Derfor bør du kigge efter solcremer, som ikke indeholder tunge olier som fx kokosolie.

Hudplejende ingredienser

I stedet for at vælge solcreme med tunge olier kan du kigge efter solcremer, der indeholder hudplejende ingredienser. Det kunne fx være hyaluronsyre, der plejer og fugter din hud. Hyaluronsyre er et proteinstof i vores krop, som vi desværre mister med alderen. Det hjælper med at binde vand og holder dermed vores hud elastisk og fugtet. Derfor er det også blevet en naturlig del af mange anti-aging cremer. Hyaluronsyre er også blevet populært i solcremer nu, fordi at fugt er ekstra vigtigt, når du befinder dig meget i solen. Derfor kan du med fordel kigge efter produkter, der indeholder hyaluronsyre eller andre antioxidanter og vitaminer, når du skal vælge solcreme. 

Vil du have flere gode råd til en sund hed? Så læs: 11 nemme tips til at holde huden ung