Type to search

Familie

Bliv klar til bilferien

Share
Bilferie

Er din bil klar til årets kør selv-ferie? Vi har samlet nogle simple tips til. at blive klar til bilferien!

Tjek olien

Noget af det vigtigste at gøre, er at tjekke oliestanden på din bil. Bilen skal have stået stille i 10-15 minutter for at få en mere nøjagtig måling. Olieniveauet skal være mellem min. og max. på oliepinden. Se bilens instruktionsbog. Tjek også olie undervejs på turen. Tag evt. en lille dunk olie med på turen, hvis du skulle få brug for at toppe din bils olie undervejs.

Alternativt kan din automekaniker hjælpe dig med at tjekke of skifte olie.

Tjek dine Dæk

Bilens dæk er noget af det vigtigste, da de jo skal stå for at transportere en hel familie og alt oppakningen ned igennem Europa. Vær derfor sikker på, at bilens dæk kan klare ferieturen. Og selv om ferien siger sommer, kan det alligevel godt foregå i regnvejr, hvis man er uheldig. Det skal dækkene selvfølgelig også kunne klare. Hvis det passer med bilens serviceinterval, kan det være en god ide at få bilens service klaret inden ferien.

Dækmønsteret dybde skal som minimum er tre mm, selvom loven kun siger 1,6 mm. Hvis bilens dæk er ved at nå den anbefalede slidgrænse ved feriens start, så kan dækkene risikere at have en kritisk mønsterdybde efter flere tusinde kilometers kørsel.

Det er også vigtigt at have dæktrykket i orden. Se efter oplysninger om din bils dæktryk på bilens dørstolpe, på brændstofdækslet eller i instruktionsbogen. Dæktrykket skal være højere ved en feriepakket bil. Brug en dæktryksmåler eller kør på tanken. Har bilen TPMS, vil bilens system varsle dig om et eventuelt trykfald.

Husk også at tjekke reservehjulet eller lappekit. De fleste nye biler har i dag lappekit. Har kittet været brugt, skal der et nyt i bilen. Har bilen reservehjul, så tjek at dækket ikke er punkteret og har rette dæktryk. 

Tjek Lys

Det er vigtigt, at du kan både kan se og blive set af dine medtrafikanter. Se derfor efter, at alle lygter på din bil virker. Hav evt. et sæt ekstra pærer med i bilen, hvis ulykken skulle være ude

udsyn

Det er vigtigt, at have et godt udsyn i bilen. Puds derfor ruden både inde og ude før I skal af stedpå ferie.

Fyld også op med sprinklervæske hjemmefra , så du kan rense ruden under kørslen. Husk sprinklervæske der passer til sommersæson.

Vinduesviskerne skal også gerne holde hele turen. Tjek at viskerens gummi ikke er gået fra, og at vinduesviskeren sidder ordentligt fast. Hav evt. ofså nogle ekstra vinduesviskere med i bagagerummet, hvis ulykken skulle være ude.

Hav også solbriller eller kasket med, så du kan skygge for solen og holde øjnene på vejen.

Sikkerhed

Der er mange forskellige krav til sikkerhedsudstyr i lande i Europa. Husk derfor at sætte dig ind i reglerne i de lande du kører igennem. Det er særlig vigtigt at være opmærksom på, at have en førstehjælpskasse mv. med.

Du kan læse mere om sikkerhedsregler i udlandet her.

Tilbage er der bare at sige: Rigtig god tur!