Type to search

Livsstil

3 typer af burgere du finder i København

Share

I København findes der en burger til enhver smag. Udbuddet af burgerrestauranter er steget stødt de senere år, og det har samtidig betydet, at valgmulighederne er blevet markant større. En burger er ikke længere bare en burger, og derfor har vi – i et forsøg på at hjælpe dig gennem den københavnske burgerjungle – lavet en oversigt over tre forskellige typer af burgere, som du kan finde i København.

Den klassiske burger

Der er mange restauranter og burgerjoints i København der har et bud på, hvordan den klassiske burger skal se ud. De har alle det til fælles, at fokus ofte er på bøffen og bollen – hvad de fleste vil betegne som de mest essentielle ingredienser i den klassiske burger. Nogen har meget fokus på at anvende oksekød fra kvalitets kvæg, mens andre tilbyder en bøf lavet af alternative ingredienser såsom quinoa. Blandt restauranterne i København der udbyder klassiske burgere er den danske burgerkæde Bøff Burgerbar samt Gasoline Grill og Grillen Burgerbar.

Gourmet burgeren

Enkelte restauranter i København forsøger sig med at løfte den klassiske burger op på et nyt niveau med variation der måske nærmere kan betegnes som gourmet burgere. Blandt disse restauratører bliver der eksperimenteret med utraditionelle råvarer, sovser og variationer af burgerbollen som ikke oplevelser mange andre steder. Det nok mest hypede navn i denne kategori må være POPL burger, som folkene bag Noma har etableret i København. 

De små burgere – sliders

Til dem der har svært ved at vælge mellem alle de forskellige burgermuligheder der findes i København, så kan man med fordel vælge en restaurant der serverer mini-burgere, hvilket muliggør at man nemt kan spise flere burgere til et måltid. I USA bliver disse mini-burgere betegnet ‘sliders’ og i København kan du finde en restaurant af samme navn, som servere de alternative mini-burgere. 

Den klassiske burger, gourmet burgeren eller de små burgere – ikke et nemt valg

Der er utrolig mange gode burger muligheder i København, og de tre ovennævnte burgertyper er bestemt værd at overveje næste gang du har lyst til en burger. Men valget er ikke nemt og det afhænger også af, hvad du synes gør en burger rigtig god. Måske du bliver nødsaget til at prøve alle tre typer før du får svaret.