Type to search

Børn Familie Uncategorized

De vigtigste ting du kan gøre for dit barn

Share

Der er efterhånden etableret en bred konsensus blandt alle verdens forældre om, at ens børn er det vigtigste i hele verden. På trods af kultur, race, etnicitet, religion og seksualitet er kærligheden til ens barn et af de eneste aspekter, der er universelle og globale på tværs af verden. Det er hvad der er med til at gøre det så unikt – kærlighed er for alle. Børn giver os så mange glæder; alt fra naive uerfarne kommentarer til ukritiske og fuldstændigt fantastisk varmende grin. Alt den kærlighed, skal dog bakkes op af noget konkret. I dette indlæg giver vi bud på hvordan man konkret kan gøre noget godt for sit barn. 

Giv barnet en god start

Alle kender det. Starten på et nyt kapitel kan være svært især når man ingen forventninger eller lignende har til det der kommer. For en ung person, der ikke har ballasten fra tidligere erfaringer, kan diverse udfordringer virke uoverkommelige. Derfor er det vigtigt, at du som forældre imødekommer dette, da der kan være så mange forskellige udfordringer, såsom børns sansemotoriske evner eller stammen.  

Socialiser dem 

For et barn er det enormt vigtigt at socialisere sig og opnå anerkendelse og modstand fra jævnaldrende og ikke kun fra forældrene. Det kan ske gennem træning, fritidsklubber, skole og meget andet. Vigtigst er det, at barnet opnår frihed og adskillelse fra forældrene i forsøget på at udvikle sin egen personlighed. Her kan interaktionen med andre jævnaldrende bidrage til, at udvikle personlighed og selvstændighed. 

Bad med dem i kærlighed og støtte

Der hvor man ser de fleste ubehagelige mennesker blive udklækket, er gennem svigt og manglende kærlighed fra starten af. Derfor er det enormt vigtigt, at du som forældre støtter og giver dit barn massere af kærlighed. Samtidig er det enormt vigtigt, at du giver barnet plads til at lave sine egne fejl og dermed lære af dem. 

Vi ønsker alle at blive den bedste version af os selv og sørge for at vores børn reflekterer positiv adfærd. Derfor giver det god mening at tage udgangspunkt i ovenstående temaer.