Type to search

Bolig Børn

Den stilfulde og børnevenlige indretning

Share

Der er ingen grund til at gå på kompromis med æstetikken i indretningen, selvom jeres familie består af en børneflok med store armbevægelser og fart bag i. Hjemmet kan nemt indrettes i børnehøjde med fokus på modernitet, komfort og din egen personlige stil. 

Giv børnene plads 

Børn fylder og roder, det kan vi ikke komme udenom. Der findes dog møbler, som kan være behjælpelige i processen om at mindske kaos, samtidig med at skabe et mere stilfuldt hjem. 

Det vigtigste er, at tænke praktiske opbevaringsløsninger ind i indretningen. Hjemmet kan uden problemer fremstå moderne og rent, uden at børnene skal ekskluderes fra boligen. I frustrationen over de mange bamser og legoklodser der ligger overalt på stuegulvet, ønsker mange forældre at begrænse børnenes legeområde til deres eget værelse oppe på første sal. Men børn vil lege hvor de voksne er, hvorfor det er vigtigt at tænke børnene med ind i indretningen. Det er vigtigt at børnene føler sig tilpas og har frihed og plads til at kreativiteten kan løbe løbskt. At leve stilfuldt og børnevenligt på samme tid, er ingen problemer. 

For at opnå en stilren indretning, er det ikke nødvendigt at gemme alle børnenes kæreste eje væk. Accept og inddragelse af nogle af børnenes ting medfører tværtimod charme til boligen. Bamser er børnenes bedste ven, hvorfor det kan være vigtigt at inddrage dem, som en del af familien. Skønne bamser er at finde, som fortjener en plads i hjemmet. Derudover kan det være en god idé at integrere diverse barnedåbsgaver i indretningen, da det vil være med til at skabe liv og personlighed til boligen. 

Den hemmelige opbevaring

“Hemmelig” opbevaring er et genialt træk i indretningen hvor børnene skal have plads, men hvor hjemmet samtidig skal fremstå roligt, ryddeligt og rent. 

Multifunktionelle møbler er optimale i ønsket om, at opnå en stilfuld og samtidig børnevenlig indretning. Et godt bud på dette er opbevaringsbænken, som er både praktisk, komfortabel og en positiv tilføjelse til indretningens udtryk. Opbevaringsbænken giver børnene deres egen skjulte opbevaringsplads, hvortil de selv kan åbne op for kisten og tage det guld op de ønsker at lege med. 

I forlængelse er det også en god ide, at børnene har en hemmelig opbevaringskasse til praktiske ting, som kun forældre kender ekstra godt til. Dette kan eksempelvis være en førstehjælpskasse, som bruges hvis et barn skulle komme galt af sted. Dette kan være plastre men også håndsprit er mere relevant end tidligere. Da børn kommer hinanden ved, er det vigtigt de holder sine fingre rene – men afhængig af alder bør ikke alle børn kunne komme lige nemt til det, da det kan være farligt ved forkert brug.

Imødekom børnenes selvstændighed 

“Jeg vil selv”, “jeg kan selv”. Selvstændigheden for børn stiger i takt med alderen, hvorfor det er relevant at opbevare legetøjet et sted, hvor de selv kan få fat på det, og ikke mindst selv lægge det på plads igen. Opbevar legetøjet i kasser nederst i det smukkeste vitrineskab, eller under konsolbordet. På denne måde bliver børnenes legetøj en del af indretningen, ved hjælp af smukke moderne møbler. 

Børn skal ofte motiveres til at rydde op efter egen leg. Oprydning og organisering er en disciplin, som kræver øvelse, hvor det er vigtigt at få børnene til at gøre det selv. Alt andet er en bjørnetjeneste. Oprydning er vigtigt for barnets udvikling, idet det er både kompetenceopbyggende og selvværdsboostende. For at øge motivationen til oprydning, er det en idé at dekorere kasserne med spændende klistermærker. Dette kan være med til at opdele legetøjet i de rigtige kasser, så børnene på én og samme tid udfordres en smule. Klistermærkerne kan personliggøres og dekoreres lige efter børnenes ønsker.

Ved inddragelse af børnene i indretningen kan du nemt og stilfuldt skabe et personligt og moderne hjem, uden kaos. ı