Type to search

Fest Tøj

Dresscode til vinterens fester

Share
Winsome brunette woman holding hangers with sparkle party clothes. Indoor photo of pleased young female model posing with new dresses in dressing room.

Sommeren byder som regel på mange forskellige fester, men det gør vinter halvåret også, og der følger ofte også følger en pæn påklædning med. I vinterhalvåret er det primært december måned, der er fyldt med mange arrangementer, som har en invitation med en pæn dresscode. I december kommer der både julefrokoster, juleaften og nytårsaften. Men vinterhalvåret byder også på andre festlige arrangementer såsom brylluper eller andre jubilærer. Som kvinde kan det måske synes sværere at finde det pæne tøj frem når der er bidende kulde udenfor, som ikke ligefrem indbyder til bare ben. Derfor har vi her samlet en lille guide til kvinder, der skal til fest i løbet af vinterhalvåret. 

1. Hvornår skal man dresse op?

Det er altid en god ide, at finde ud af om der er en dresscode, når man skal til et arrangement uanset om det er om sommeren eller vinteren. Det kan være forskelligt fra eksempelvis en julefrokost med familien til en julefrokost med arbejdet eller vennerne. Der kan også være forskellig dresscode til bryllupper, nogle kræver lang gallakjole andre er mere afslappet. Derfor er det altid vigtigt at læse inviationen godt, og hvis ikke der står noget, kan man altid spørge arrangøren, hvis man er i tvivl. 

2. Den afslappede dresscode

Er dresscode casual pæn eller mere afslappet, kan man i højere grad selv bestemme, hvad man tager på. Men det betyder naturligvis ikke at man skal komme i sine slidte jeans og forvasket t shirt. Hvis man godt kan lide at være pænt klædt på kan det være en oplagt mulighed at tage en pæn midikjole på, som går til knæet og så kan den altid dresses lidt ned med en strik henover eller dresses op med en let jakke eller blazer. På den måde kan den samme kjole også bruges flere gange, fordi man både kan dresse den mere casual, men også mere fin. En midikjole kan også både bruges om vinteren med strømpebukser under og til sommer med bare ben. 

3. Den pæne dresscode

Hvis dresscode er pæn eller kjole, er der heldigvis rigtig mange gode muligheder. Til et vinterbryllup kan du med fordel tage en smuk maxikjole på, som på samme tid og dækker lidt for benene, når det er meget koldt udenfor. Til en nytårsfest kan man også iklæde sig et suit eller en minikjole med et par flotte stilletter. 

Der er som du kan se mange muligheder når du skal iklæde dig til vinterens mange fester og arrangementer. Heldigvis er der også mulighed for at købe en kjole, som kan bruges flere gange, hvis man bare sørger for at dresse den op og ned ved brug af andre stykker tøj, på den måde får tøjet også en længere levetid. 

God fest!