Type to search

Børn Familie

Efterårsferie 2020 – Den perfekte guide til familien

Share

Det danske efterår står så småt for døren og for mange familier betyder det især en ting; efterårsferie. Desværre har COVID-19 sat en stopper for de fleste ferieplaner og dermed drømmen om sydens sol og krystalklart hav. I stedet må vi hoppe i regntøjet og trække i de varme sweatre. Der skal derfor skrues op for kreativiteten hvad angår ferieplaner. Heldigvis kommer vi her med nogle gode forslag til hvad ferien i stedet kan byde på, så dit og familiens efterår bliver alt andet end kedeligt. 

SkoleCamps for børn og unge – Når det faglige bliver sjovt 

Hvis du har børn fra 5-10 klasse er skolecamps et god bud på en sjov og anderledes efterårsferie. Her er der fokus på både sjov og læring med undervisning i fagene matematik, dansk eller engelsk. Ligeledes er der stort fokus på det enkelte barn således at alles behov bliver mødt. På blot en uge får børnene altså mulighed for at få et fagligt boost og samtidig stifte nye bekendtskaber. Med et motto om at læring skal være en leg kan man være sikker på at ens børn får en fantastisk uge. Derudover giver det som forældre tid til afslapning, eller måske endda at få indhentet nogle af de ting man i hverdagen har for travlt til.

Vandreture – Oplev Danmark på en helt ny måde 

Hvis man trænger til et afbræk fra en hektisk hverdag kan en vandretur være svaret. Her kommer man langt væk fra computerens blå lys og ud i den friske luft. Oftest er besøg i skoven lig med løbeture eller hundeluftning, men den danske natur har meget mere at byde på. Om det er vandreture langs Bornholms kyststi eller bål og snobrød på en af Danmarks mange shelterpladser, kan du være sikker på at det danske friluftsliv ikke vil skuffe. Her er man fri for stress og jag præcis som en ferie bør være. Hvis I beslutter jer for at gå på opdagelse i den danske natur er det vigtigt at have udstyret i orden. På den måde kan hverken kulde, regn eller trætte ben komme i vejen. Så hvis du skulle stå og mangle det rette fodtøj til turen kan du med fordel tage et kig her.

Det kreative hjørne – Museumsbesøg på Louisiana

Hvis man leder efter et museum i børnehøjde kan man roligt besøge Louisiana. Her kan man bla. gå på opdagelse blandt de aktuelle udstillinger eller nyde den smukke skulpturpark. Hvis børnene i stedet skulle have lyst til at udfolde deres kreative evner kan man med fordel tage et smut forbiLouisiana Børnehus. Her er workshops en fast del af programmet og alle børn i alderen 4-16 år er velkomne. Så hvis tegning, maling og modellering er blandt favorit aktiviteterne er dette en oplagt mulighed – og mon ikke I kommer hjem med et kunstværk eller to. Desuden tilbyder Louisiana fri entre for børn under 18 år og en særlig børnemenu i deres kantine. Med et besøg på Louisiana er du så godt som garanteret en dag hele familien vil synes om.

Hvis du alligevel skal ud at rejse

Hvis du alligevel er en af dem, som drager ud på den “klassiske” efterårsrejse, så får du her et par råd.

Sørg for at have håndsprit med, da man kommer godt rundt omkring. Måske du allerede bruger det herhjemme – men vær ekstra opmærksom. Herudover skal du huske at veksle den nødvendige valuta afhængig af land.

Mange lande benytter sig stadig meget af kontanter i taxa osv. Derfor er hygiejnen også ekstra vigtig for dig her. Hermed sørger du for ikke at få unødvendige bakterier med hjem. Men om du bliver i Danmark eller tager til udlandet, er der ingen tvivl om vigtigheden i at beskytte sig fra bakterier, som kunne være undgået. På den måde sikrer du dig, at ferien også er god efter du kommer hjem.