Type to search

Familie Kæledyr

Find matchet mellem dig og dit fremtidige kæledyr

Share

Et kæledyr kan bidrage til livsglæde, motion og frisk luft. Mange står med en ønske om at få et kæledyr, men er i tvivl om lige præcist hvilket kæledyr, der passer til dem. Det kan også være svært at danne sig et overblik af hvem eller hvor, der skal tages kontakt til.
Liv & Stil giver dig derfor et bud på hvilket kæledyr, der passer til dig, og guider dig igennem mulighederne for at finde det helt rigtige kæledyr.

Hvilket kæledyr passer til mig?

Der findes et hav af forskellige kæledyr derude, som vi gerne vil passe, pleje og knytte tætte bånd til. Kæledyr kræver tid, omsorg og opmærksomhed i hverdagen, så man skal tænke sig godt om, før man vurderer, om der er overskud til en ekstra sjæl i hjemmet. Ca. hver anden danske familie har hus- eller kæledyr, og de fleste ender med den ‘lette’ løsning i form af en Golden Retriever, Labrador Retriever eller en ganske almindelig huskat. Hunde og katte vælges tit pga. deres selvstændighed, forholdsvis nemme pasningsforhold, og fordi de er med til at skabe liv og glæde indenfor husets fire vægge. Dyr har forskellige personligheder ligesom os mennesker, og det kan være svært at finde frem til hvilke andre muligheder for kæledyr der er, hvis man ikke er et hunde- eller kattemenneske.

Alternativer til hund og kat

Hvis du er kørt fast i tanken om at anskaffe disse, så overvej evt. en kanin. De er bløde, nuttede og knytter sig oftest tæt med deres ejer. Er du vegetar eller bare glad for grøntsager, så bliver I et fantastisk makkerpar, da kaniner dagligt skal bruge vitaminer og mineraler fra friske grøntsager.

Det kan også være, at du går mere op i æstetik i hjemmet, og har større areal til rådighed, men ikke har helt så meget tid i hverdagen til pasning og plejning. Så kunne et akvarium med små og mellemstore fisk evt. være en mulighed. De er smukke, alsidige og kan være et godt valg, hvis man har pelsallergi. Lad dig dog ikke narre – det er et stort arbejde at få sat akvariet op og finde tilhørende fisk, købe foder, pumpe osv., så hav det med i overvejelserne inden, der går fisk i den.

Der er et hav af andre kæledyrs-muligheder, som vi ikke omtaler i denne blog, men det kunne f.eks. være fugle, krybdyr eller heste.

Hvor finder jeg min nye kæledyr?

De fleste der leder efter kæledyr hører sig om i netværket, men det kan være svært at finde den helt rigtige opdrætter, hvis man leder efter noget helt bestemt, og ikke har det største netværk. Man kan kontakte forskellige kennels eller dyreværn, der oftest har mange sunde og raske kæledyr til rådighed. Det er også muligt at adoptere et kæledyr, der leder efter et nyt hjem.

Vi håber vores guide har givet et indblik i hvilke overvejelser, man burde gøre sig før anskaffelsen af et eller flere kæledyr, og at den kan bruges til at finde det perfekte match for dig.