Type to search

Meditation Sundhed Uncategorized

Fire gode råd til et liv med indre ro

Share

Alt skal gå lynhurtigt i dag. Vores hjerner multitasker derud ad, og bearbejder alt for mange informationer på én gang. I længden er det bevist at være utroligt usundt for både krop og sjæl. Prøv i stedet at koble fra, lad tiden have sin varighed og find din indre ro.

Del dine tanker

Døjer du også med tankemylder, og føler du, at du har mistet overblikket over, hvad der er vigtigt og hvad du absolut ikke behøver at gruble over. Der er stor gevinst at hente ved at dele ud af dine tanker med en fagperson. I sig selv er det ligegyldigt, hvilken titel eller baggrund personen har. Det vigtigste er, at du ikke har et tilhørsforhold til personen, og at du har mulighed for at dele alt mellem himmel og jord. Personens tavshedspligt er derfor et must for dig, da du har brug for nogle trygge rammer, hvor du frit kan dele ud af dine tanker.

Skru ned

Larm og stress er to sider af samme sag. Ligesom yin ikke fungerer uden yang, og omvendt. Noget så simpelt som at skrue ned for larmen i din hverdag, kan derfor automatisk skabe en følelse af mindre travlhed, stress og jag, og dermed mere tid til at være til. Larm og støj skaber en urolig atmosfære, hvor tanker har svært ved at finde sin plads, og gør, at livet fortsætter i samme stressfyldte tempo. WHO bekræfter, at et højt niveau af larm og støj på sigt vil føre til langt større sundhedsskadelige scenarier, som forhøjet blodtryk og søvnforstyrrelser. Gør det til en vane at tage en smuttur ude i naturen noget oftere, og skift med fordel storbylarmen ud med fuglefløjt og havbrise.

Drop unødvendige stimulanser

Din hverdag er spækket med indtryk, der konstant flyver ind fra både højre og venstre. Igen kan for mange nye indtryk skabe ekstra stress i hverdagen. Hvis du så samtidig holder dit fokus og krop i gang med stimulanser som koffein, alkohol eller sociale medier på telefonen, så har du alt andet lige større risiko for at blive overstimuleret og på sigt opleve et langt mere stresset og presset liv. Sluk telefonen et par gange i løbet af ugen, og udskift øllene med iskold vand fra hanen. På den måde undgår du unødvendige overstimuleringer og breakdowns, og kan bedre holde hovedet koldt i perioder med ekstra pres på arbejdet eller derhjemme. 

Start på meditation

Meditation kan for mange virkelig en smule overvældende at starte på. Især fordi det virkelig sætter personen på prøve, som normalt oplever et liv med fart på. Dog har meditation på samme måde som motion vist sig at have utrolig mange gavnlige sundhedsfremmende effekter. Dem som gør brug af meditationen i det daglige deler mange af de samme glæder. Det letter på vejrtrækningen, fjerner følelsen af stress og generelt set hjælper os til at komme tilbage til os selv på samme vis som en tur på mountainbiken ville gøre. Motion vil dog ikke på samme måde som meditation kunne hjælpe følelsen af at være mentalt ude af balance. Derfor vil meditation være en klar fordel at inkorporere i din dagligdag.