Type to search

Bolig Livsstil

Foråret lige om hjørnet! 3 bud på dit næste boligprojekt

Share

Så er foråret her endelig. I hvert fald ifølge kalenderen, da vi nu er i marts måned. Vejret minder dog nok lidt mere om vinter med grå himmel, blæst og våd asfalt. Når det er sagt, kan vi dog glæde os over, at vi allerede nu kan mærke et skift i temperaturerne. På meget kort tid gik det fra minusgrader og sne til en temperatur på 4 til 5 grader. Fordi at vi går varmere tider i møde, har vi skrevet dette indlæg, der kommer med 3 konkrete forslag til, hvad dit næste forårsprojekt kan være. 

Bæredygtig varmekilde

Det første punkt i dette indlæg drejer sig om din primære varmekilde i hjemmet. De fleste har enten fjernvarme, elvarme eller varmepumper. Det afhænger naturligvis også af, hvilke muligheder, der er i det område, du bor I. 

Til gengæld findes der også varmekilder, der ikke er nær så miljøvenlig. En af disse er oliefyret. En analyse fra 2020 omhandlende oliefyr, og lavet af Energy Supply, viser, at der i 2021 stadig er over 50.000 boliger, der benytter oliefyr som deres primære opvarmningskilde. Dette skal reduceres med 5.000 boliger om året, så vi om 10 har et Danmark uden oliefyr. 

Et bæredygtigt alternativ til oliefyret kunne være et træpillefyr eller pillefyr – kært barn har mange navne. Udover at være en billigere opvarmningskilde end oliefyret, så er det også langt mere bæredygtigt og forurener langt mindre. En ulempe er dog, at du skal nye træpiller på fyret ca. en gang om ugen. Derudover fylder et pillefyr også en del, men økonomisk set, kan det være en god løsning. 

Gør terrassen forårsklar

Vi går varmere dage i møde, og snart kan vi igen sidde på terrassen med vores favorit læskedrik og nyde solen. Mange af os solkrigere sidder allerede nu ude, hvis solen bare er det mindste fremme. Ud over at det ikke skader at få lidt kulør på den ellers meget danske og blege hud, så er d-vitamin rigtig vigtig for vores velvære. Solen gør os altså glad. 

Læs også: 3 bud på en anderledes, men den perfekte fødselsdagsgave

Derfor bør du allerede nu gøre terrassen klar til, at man kan sidde ud. Du kan godt vente lidt med at sætte terrassemøblerne ud, men du kan allerede nu tænke ind i mulighederne. Måske trænger din terrasse til en omgang slibning og olie for et fornyet look. Det kan også være, at den trænger til en grundig fliserens? Samfundet åbner forhåbentligt inden længe op, så vi kan mødes med venner og familie på nogenlunde normal vis igen. Og når det sker, så er det bare rarere at sidde på en ren og lækker terrasse end en halvgrøn og beskidt en.

Hvis du er en af dem, der ikke er så glad for kulden, men alligevel gerne vil begynde at spise ude her i slut-marts/start-april, bør du kigge ind i, hvordan en markise kan opvarme din terrasse. 

Den perfekte mulighed til din kuldskære person, der alligevel har mod på at sidde ude inden længe. 

Fortsæt med højbedet og plantekassen

Hvis du alligevel er ude på terrassen og i gang med dette projekt, så kan du med fordel også lige tage et kig på det omkringliggende bed. Måske højbedet eller plantekassen trænger til en mindre renovering og et skønhedsløft. 

Du kan også kigge ind i, om det er muligt at bygge bredere og større, så du på den måde får plads til flere blomster. Samtidig kan planlægge, hvilke blomster du skal plante, og hvor de skal placeres. Men hver dog opmærksom på, at underlaget skal være fast og godt lavet, inden du fylder jord i. 

Afslutningsvis kan du også se på, om du vil prøve at dyrke grøntsager og/eller krydderier i år. Det er noget helt specielt ved at gå ud i haven og plukke de krydderi, man skal bruge, lige skylle dem under hanen, skære dem på brættet og putte dem direkte i maden.

Vi håber, at det indlæg har været med til at inspirere dig til, hvad du kan bruge foråret. Læs også vores indlæg om familieferie under lockdown, hvis du ønsker inspiration til, hvad man kan lave i disse tider. 

Tags:

You Might also Like