Type to search

Livsstil

Gør bilen sommerklar

Share

Vi er trådt ind i foråret og sommeren på lige på trapperne. I forbindelse med skift af årstid, er der en række essentielle ting til bilen, som er værd at få ordnet og klargjort. Det er nemlig tid til at få de hurtige danskesko og den gode poleringsklud frem, så bilen kan stå helt skarpt i solens stråler. I denne artikel vil vi derfor give dig et par gode råd til, hvordan du sørger for, at din bil bliver klar til de varmere måneder i Danmark.

Forårsvask – både indvendigt og udvendigt

Først og fremmest er det essentielt at bilen ser godt ud, når nu vejret endelig begynder at gå den rigtige vej. I vintermånederne kan det være rigtig svært at holde bilen ren og flot både indvendigt og udvendigt, da de våde veje sprøjter op på bilen og sætter sig i plamager på bilen. Samtidigt kommer man nemt til at tage snavs og skidt med ind i bilen i de kolde måneder.

Derfor er det en god idé at få fat på:

  • Vaskespand
  • En god bil-shampoo og fælgrens
  • Gode klude, svampe og børster til bilvask
  • Støvsuger med lang ledning eller endnu bedre – ledningsfri

Det kan virke uoverskueligt, men en forårsvask og rengøring af bilen er en meget tilfredsstillende ting at få overstået. Så sæt en formiddag af i weekenden eller en af forårets mange helligedage til at få rengjort bilen fra top til tå – du vil IKKE fortryde det!

Optimer bilen med de rigtige gadgets

Når bilen står ren og fin, kan det være en fordel at optimere bilen med de rette gadgets til sommeren, så du har det hele ved hånden til køreturen. Om det gælder de gode køresnacks til de længere ture, oplader til mobilen eller et par gode køresolbriller, så er det godt at få købt ind og givet det hele en plads, så du er helt klar til den nye årstid.

Er du en rigtig bilentusiast er det måske tid til at få det nyeste udstyr eller merchandise til bilen. De fleste mærker laver udstyr og merchandise til de enkelte modeller og til bilmærket, så du kan matche med din bil. Eksempelvis laver BMW merchandise og accessories, hvor du kan købe alt fra kasketter og t-shirts til køletasker.

De rigtige dæk

En anden ting, der er utrolig vigtig, når det kommer til at klargøre din bil til årstiden, er dækkene. Hvilke dæk, du kører med, har en utrolig stor betydning for din kørsel og sikkerhed – særligt i de kolde måneder. Men samtidigt er det også utroligt vigtigt at få skiftet til sommerdæk, så du ikke slider unødvendigt på dine dæk.

Sommerdæk fungerer bedst, når temperaturen er over to cifre, og man siger derfor, at man bør skifte til sommerdæk ved påsketid og køre med dem til omkring oktober/november. Sommerdækkets gummiblanding er hård og giver et godt greb. I modsætning til vinterdæk, som er blødere og mere fleksible, hvilket er nødvendigt til de køligere temperature.

For at gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du med fordel få opbevaret dine dæk hos den forhandler/ værksted, som du benytter i forbindelse med dækskifte. På den måde slipper du for besværet med at transportere dine dæk og opbevare dem derhjemme og ikke mindst bekymringerne om, hvorvidt dine dæk er monteret og spændt korrekt.