Type to search

Livsstil Uncategorized Velvære

Guide: 3 måder at øge dit selvværd

Share

En af de mest omtalte emner i nutidens samfund, er hvordan man kan øge sit selvværd. Vi bliver bombarderet med sociale medier, der opstiller glansbilleder af liv fyldt med oplevelser, rejser og veltrænede kroppe, men få præsenterer de daglige udfordringer vi alle går og kæmper med. Vi går her igennem tre bud på hvordan man effektivt kan øge sit selvværd.

Gør noget ved dine usikkerheder 

Den næste paragraf kan i nogens øjne lyde kontroversiel, da en stor del af samfundsdebatten centreres omkring det smukke ved det uperfekte og alle ikke skal lade sig inspirere af diverse “influencere”, der i mange tilfælde reklamerer ting, der decideret er usundt at se.  Men der kan være noget befriende ved at gøre noget ved dine usikkerheder, hvis det bidrager til at du kan lægge den fra dig og fokusere på det positive i vores skønne tilstedeværelse. Her kan en potentiel skønhedsbehandling hjælpe dig med at få det bedre med dig selv. Hvad end usikkerheden drejer sig om din hud, rynker, kropsbehåring, overvægt eller en fejlslagen tatovering. Hos Liv & Stil er vi fortalere og forkæmpere for, at du selv er herre over din egen krop og hvad end der gør dig glad og øger dit selvværd, skal gøres. 

Bekræft dig selv 

En af de vigtigste tips, og noget jeg først fik fortalt i en alder, er at starte dagen ud eller afslutte dagen med at sige 3 gode ting om sig selv. Ja, det kan måske lyde lidt plat og noget du kommer til at udskyde gang på gang, men det virker – tro mig! Ved at fortælle gode ting om dig selv, tvinger du dig selv til at reflektere over dig selv og samtidig dine kvaliteter. Dette giver energi, overskud og ikke mindst mental velvære. Du stopper med at sammenligne dig med andre og fokusere udelukkende på dig og dine egne kompetencer samt formidable adfærd.

Det kan samtidig være behjælpeligt i forbindelse med at finde frem til dine styrker, som kan være enormt vigtigt at identificere i jagten på potentielle jobs eller stillinger – og på et lidt højere plan, finde ud af hvem du er som person og hvad der kendetegner dig. 

Accepter at alle laver fejl 

Ligeså vigtigt som det er at have fokus på alt det du gør korrekt for både dig og dine medmennesker, ligeså vigtigt er det at acceptere at vi alle laver fejl. Ingen er perfekte og alle bærer rundt på nogle skjulte usikkerheder eller problemer. At imødekomme dette, er første step til at kunne slappe mere af og hvile mere i dig selv. Vi anbefaler at du prøver et af disse råd og så kan du passende melde tilbage i forhold til hvordan det virkede for dig.