Type to search

Fest Livsstil

Guide: Sådan holder du en fantastisk fest

Share

Drømmer du om at holde en fest, som dine venner taler om i årevis? Eller om at være kendt vidt og bredt for dine fede fester? Så skal du i gang med at holde nogle! De mest mindeværdige fester er ofte dém, der er gennemtænkte. Du skal altså virkelig gøre noget ud af det, for at blive husket. Det betyder dog ikke, at du behøves bruge tusindvis af kroner på arrangementet, hvis du ikke ønsker det. Så længe din fest er gennemtænkt og har en tydelig rød tråd, kan den være super god. Og så er det ofte lige meget, om der er pizza eller østers og champagne på menuen.

Hvor mange gæster skal der med?

Ét af de mest typiske dilemmaer når man holder en fest, er hvem der skal på gæstelisten. Mange får dårlig samvittighed, når de skal udvælge, hvem der er inviteret. Det kan ofte være svært at skære folk fra, og mange ender derfor med en meget lang gæsteliste.

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at det er din fest. Derfor er det fuldstændigt op til dig, hvem du vil have med. Det betyder selvfølgelig ikke, at alle du er en anelse uenig med, skal skæres fra. På denne måde ender du hurtigt uden én eneste gæst. Til gengæld skal du heller ikke føle dig forpligtet til at invitere folk du ikke har lyst til at se – måske er det nogen, der plejer at blive ubehagelige eller pinlige. Du er i din gode ret, til at skære de negative mennesker fra.

Derudover skal du også overveje, hvor stor din fest skal være. Husk på, at jo mindre den er, des lettere (og billigere) er det at kræse om dine gæster. Derudover er det ikke sjovt, når din lejlighed er helt propfuld med mennesker. Dog kan en stor fest have en storslået kant, der gør den endnu mere mindeværdig. Det gælder om at finde en god balance i antallet af gæster.

Temafester der ikke er pinlige

black and white photography of man and woman in costume

En god måde at gøre din fest værd at huske, er ved at holde den over et tema. De fleste tænker nok, at temafester hurtigt kan blive lidt pinlige. Dette skyldes stort set altid, at ingen tager temaet seriøst nok. Gør alle ikke det, bliver det hurtigt en fesen affære. Det er dit job som vært at sørge for, at temaet bliver taget seriøst – også af dig selv! Først og fremmest skal du sørge for en flot oppyntning, der passer til det valgte tema. Derefter skal du vælge en lækker menu, der også passer. Det samme gælder drikkevarer. Dette er ofte noget, som kan slås sammen i løsninger. Du kan f.eks. få en mexicansk temafest med både mad og drikke fra Mæxico. På samme måde kan du finde løsninger, som passer netop din temafest, afhængig af hvilken retning du går.

Udklædning

Kræver temaet udklædning, skal du sørge for, at dette er let og billigt at få fat i for dine gæster. Det skal altså helst ikke være fulde kostumer, men nærmere en dresscode. Hvis du holder Sex and the City-fest, kan du fx bede dine gæster om at have høje hæle og smukke kjoler på. Altså noget de fleste gerne burde have i forvejen. Alternativt kan du selv købe nogle små, billige udklædningsartikler, som gæsterne kan få til festen. Dette kunne fx være overskæg eller hatte.

Ønsker du at holde en traditionel fest, såsom en nytårsfest, er der også et vist tema at leve op til. Du kan læse en guide om at holde den perfekte nytårsfest her.

Tags: