Type to search

Børn Familie

Guide: Sådan kan du børnesikre din iPad

Share

Børnesikring handler ikke længere om en sikkerhedslås på skuffer. Vi lever nu i en digital verden, hvor både iPads og iPhones giver børn adgang til en verden af underholdning, leg og uddannelse. 

Men det kan også være forbundet med ricisi, når børn har adgang til den digitale verden. De kan fx ved et uheld se indhold, de ikke bør se. 

Heldigvis har Apple i de seneste år haft fokus på netop børnesikring i den digitale verden. De har nemlig indbygget forældrekontrol, så børns privatliv bliver beskyttet, men også så de ikke støder på indhold, de ikke bør se. 

Læs mere om det her i denne guide til at børnesikre din iPad. 

Tip: Inden du børnesikrer din iPad, kan du også forebygge skader, som dine børn måtte lave og derved undgå en eventuel iPad reparation ved at købe et cover. 

Sådan slår du børnesikring til på din iPad

Det første du skal gøre, når du gerne vil børnesikre din iPad, er at slå restriktioner til. På den måde går iPad’en nemlig automatisk over i et sikkert børne-mode. 

Når du skal slå restriktioner til, skal du blot trykke på ‘Indstillinger’ og derefter gå til fanen på iPad’en, der hedder ‘Skærmtid’. 

Derefter skal du vælge barren, der hedder ‘Brug kode til skærmtid’ og derefter indtaste en 4-cifret adgangskode. Denne kode vil beskytte de restriktioner, du laver på din iPad og sikre, at dit barn ikke kan lave ændringer på enheden. 

Når du har indtastet koden, kan du begynde at implementere de forskellige sikkerhedsforanstaltninger, du gerne vil have, at der skal være, når dit barn bruger din iPad. 

Du kan fx:

  • Slå facetime, kamera og Safari fra: Det sikrer, at dit barn ikke kan få adgang til internettet uden din tilladelse. Det betyder også, at dit barn ikke pludseligt kan sende eller modtage et facetime opkald.
  • Slå iTunes store fra, installere eller slette apps og købe ting inde i dine apps: På den måde kan du styre, at dit barn ikke køber en app eller downloader noget, du ikke vil have. 

Sådan kan du børnesikre indholdet

En måde at sikre, at dit barn ikke støder på indhold, der kun er egnet til voksne, er ved at slå Wifi og Safari fra. 

Men du kan også gøre det på en anden måde. Hvis du går til ‘Skærmtid’ igen og trykker på ‘Indhold og anonymitet’ og derefter på ‘Indholdsbegrænsninger’ kan du vælge de indstillinger, du ønsker for hver funktion. 

Du kan fx sætte aldersgrænser, forhindre afspilning af musik og podcasts, forhindre film med specifikke aldersgrænser og meget mere. 

Vil du læse flere tips til brug af digitale enheder og børn så læs: Guide: Find den billigste familiepakke til mobil