Type to search

Livsstil

Guide: Sådan kommer du igang med at investere

Share

Har du også hørt meget om investeringer det sidste stykke tid? Er du ved at være dér, hvor du måske endda selv overvejer at investere noget af din formue? Men er du også lidt forvirret over, hvordan du bedst kommer igang? Så frygt ej, vi har en guide til dig!

Hvorfor bør du overveje at investere?

I øjeblikket er der negative renter. For dig som privatperson betyder det, at du langsomt mister dine penge, når du lader dem stå i banken. Typisk gælder dette for dig, som har omkring 100.000 kr. stående på kontoen eller mere. Det er dog forskelligt fra bank til bank, så det er fordelagtigt for dig at tjekke op på, hvilke regler der gælder for dig.

Hvem kan investere?

Alle. Svaret er simpelthen at har du midlerne til det, en bankkonto og noget viden om investering, kan du give dig i kast med det. Er du mindreårig, dvs. under 18 år, skal du dog have hjælp og tilladelse af dine forældre.

Hvad er investering?

Investering er kort sagt at du lægger dine penge i et køb eller andet for at få et profitabelt afkast.

Der findes forskellige typer af investeringer, for eksempel:

  • Aktier
  • Obligationer
  • Investeringsfond
  • Ejendomme
  • Crowdlending

Forskellige mennesker har forskellige behov, så læs en masse om de forskellige investeringer og dan dig et overblik inden du springer ud i det. Og husk at du også kan høre din bank om at få hjælp.

Læs for eksempel mere om de forskellige typer her.

Etiske investeringer

En faktor, du kan vælge også at vælge investeringer ud fra, er hvorvidt dine investeringer er etisk korrekte. Det betyder kort fortalt at du vælger firmaer, der fører en etisk arbejdsgang mv. og derfor styrer uden om virksomheder, der benytter dig af eksempelvis børnearbejde. Her har du i hvert fald en mulighed for at påvirke miljøet og/eller ansattes arbejdsforhold.

Held og lykke med investeringerne!

Læs eventuelt også vores blog om, hvordan du kommer bedst tilbage på arbejde efter sommerferien.