Type to search

Livsstil

Guld i gemmerne

Share

Mange danskere kan, helt uden de selv er klar over det, have guld i gemmerne. Guldet er selvfølgelig ikke bogstaveligt, men kan tage form i både kunst, legetøj, fødevarer eller andet godt. Der kan derfor være en god idé med jævne mellemrum at løbe diverse loft- eller kælderrum igennem for eventuelle arvestykke eller andre skjulte skatte. Vi kommer her med nogle tips til, hvad du præcis kan kigge efter, hvis du vil løbe lageret igennem.

Kunst 

Det kan være arvet fra bedsteforældre eller forældre eller måske har du selv været ude og investere, men nogle stykker kunst er steget eksplosivt i takt med, at de er blevet ældre, eller at kunstneren er afgået ved døden og dermed ikke længere kan producere kunst. Det kan være værd at tjekke, om der skulle være gemt kunst af værdi på væggene eller i et opbevaringsrum et sted. Det kan være svært at gennemskue, hvad for noget kunst, der faktisk kan være mange penge værd og her kan det være en god idé, at søge hjælp hos et auktionshus, som også kan komme med et bud på en værdi og tilmed også kan hjælpe med at sælge, hvis du ønsker det.

Legetøj 

Mange forældre har svært ved at smide børnenes gamle legetøj ud og mange har også måtte høre for, at de gamle bamser eller dukker i hvert fald ikke var værd at gemme. Gammelt legetøj har for mange en høj affektionsværdi og har stor emotionel betydning. Men ikke nok med det, så kan det faktisk også have stor pengeværdi. Flere legetøjsmærker og spilkonsoller er gennem årerne nemlig steget en del i værdi og er blevet unikke genstande for samlere. Det gælder blandt andet bestemte samlesæt fra Lego, udvalgte Pokemonkort eller vintage spilkonsoller. Enkelte ting bliver stadig forhandlet, så som Pokemonkort. Det forhandler bl.a. PokemonWeb, og er du en interesseret samler, kan sådan en side være god at tjekke ud. 

Vin

Er du glad for vin, så har du nok også set, at nogle flasker er markant dyrere end andre. Oftest kan det komme an på årgangen, vingården eller noget helt tredje. Men uanset kan det være værd at tjekke de støvede flasker på vinreolen. Måske har du fået den i gave, måske har du selv købt den og glemt alt om den, men måske har du guld stående derhjemme.