Type to search

Bolig Livsstil

Hacks til indretning af små rum

Share
Indretning

Står du overfor udfordringen, at skulle indrette et småt rum? Måske du skal flytte ind i en etværelses studiebolig, eller et enkelt værelse til udlejning? Eller måske du netop har fået fingrene i et færdigbygget kolonihavehus, som du ønsker at flytte ind i henover sommeren?

Og du skal både finde plads til opbevaring, spisekrog og hyggehjørne med seng eller sofa. Det er ikke altid en helt nem opgave! 

Derfor vil vi rigtig gerne give jer en hjælpende hånd med på vejen! Læs med nedenfor, hvor vi giver jer tips og tricks til indretning af mindre, men ofte også multifunktionelle rum. 

#1 – Vær ikke bange for større møbler

Mange misledes og tror, at små rum kræver små og spinkle møbler. Men dette er i realiteten en fejlagtig antagelse. Mange små møbler kan nemlig hurtigt få et rum til at syne endnu mindre. Desuden kan for mange små og spinkle møbler skabe en indretning som hverken er harmonisk eller proportionel. Gå derfor gerne efter møbler med en smule tyngde.

Vælg eksempelvis en kommode i en mørkere farve. Kommoden vil skabe struktur i rummet, kontrast hvis kommoden placeres op ad en lys væg, og samtidig skabe god opbevaringsplads til bøger, tøj eller noget helt tredje. 

#2 – Æstetisk opbevaring med en skænk 

De fleste af os har mange ting stående fremme i vores hjem. Ting, som vi har aldrig helt har fundet ud af hvor hører til. Derfor kan det også hurtigt syne rodet. Især hvis tingene flyder i et mindre hjem på få kvadratmeter. Og det er selvfølgelig i disse situationer, at en skænk i hjemmet kommer til sin ret. Og skænken kommer i et utal af designs – med låger, med skuffer eller med hylder. 

Ikke nok med at skænken løser praktiske problemer med hensyn til opbevaring. Opbevaringsmøblet er også multifunktionelt i den forstand, at det eksempelvis også kan bruges som TV-bord, eller som en mindre kommode. Mulighederne er mange! 

#3 – En bogreol som rumdeler

Ofte skal de rum, som vi ønsker at indrette på få kvadratmeter, have flere funktioner. Eksempelvis skal en etværelses lejlighed selvfølgelig både fungere som soveværelse, spisekrog og skabe mulighed for opbevaring. I disse situationer er en rumdeler praktisk. Men endnu mere praktisk er det, at anvende en bogreol som rumdeler. Udnyt bogreolens opbevaringsmuligheder til studiebøger, tøj eller sko samtidig med, at den på elegant vis opdeler rummet til diverse anvendelsesmuligheder. 

Desuden kan reolen også komme til sin ret ved indretning af åbne kontormiljøer. Disse er ofte svære at opdele og gøre hyggelige på grund af deres størrelse. Skab uformelle hyggekroge med en reol, et par lænestole og et sofabord. 

Endeligt, er bogreolen altid et genialt opbevaringsmøbel hvis akustikken er dårlig. Lad dig inspirere af de mange flotte reoler på markedet, og find lige netop den som passer til din indretning. 

#4 – Skab en rød tråd 

Når det gælder indretning af et mindre rum, er det alfa og omega at bevare den røde tråd når det kommer til udtryk, farver og materialer. For mange divergerende indtryk kan forvirre øjet. Især når det gælder små rum. Derfor er det vores anbefaling, at have tjek på den røde tråd i indretningen fra begyndelsen. Og dette kan heldigvis gøres på mange måder. 

Vi giver jer her et par tips til hvordan: 

Skab sammenhæng i jeres valg af farver. En nem måde at inkorporere farver i indretningen er ofte gennem valg af tekstiler. Det vil sige puder, plaider, gardiner eller gulvtæpper. Understøt den røde tråd med farver og nuancer som går igen og spiller godt sammen. 

Vælg en grundfarve og/eller materiale. Når du skal vælge de store og mere markante møbler til hjemmet, kan det være en god idé at vælge et materiale eller en farve som går igen. Vælger du eksempelvis en hvid træramme til dit seng, kan du med fordel også vælge et spisebord i hvidt træ. 

Tænk struktur og niveauer. Det er en god idé at overveje, at alle møbler i rummet ikke er i samme højde. Står alle møbler eksempelvis på gulvet, kan indretningen hurtigt virke meget tung. Overvej derfor at købe møbler i flere niveauer. Du kan også med fordel hænge hylder op på væggen for at gøre udtrykket mere “luftigt”. Vælg dekorative væghylder i forskellige former og farver, som komplimenterer hinanden og sætter dit eget personlige præg på indretningen. Sørg her for at have det rigtige værktøj.

Skab ensartethed med den samme designer. Designere af samme mærke arbejder ud fra bestemte stilarter, som ofte er ensartet hele kollektionen og brandet igennem. Ved at vælge flere møbler eller boligtilbehør fra samme brand, eksempelvis fra stilrene Bloomingville, sikrer du dig derfor den røde tråd i indretningen.

Vi er super nysgerrige og vil altid meget gerne se og høre flere af jeres tips og tricks til indretning. Meld derfor endeligt ind i kommentarfeltet!

Med dette sagt, vil vi ønske jer held og lykke med indretningen!