Type to search

Bolig Børn Familie Hygge

Højt humør og hygge i det kolde efterår [3 idéer]

Share

Sensommeren trækker på de sidste solstråler i disse dage. Men temperaturen er på vej i den anden retning. Efteråret er på vej med hastige skridt. Kulde og mørke aftener venter. Men ikke alt behøves at være negativ.

I dette indlæg giver vi dig nemlig 3 perfekter aktiviteter, som du og familien kan hygge jer med i efteråret.

Bag med ungerne – eller alene

Deltagerne til den kommende sæson af ‘Den Store Bagedyst’ på DR er fundet og træningen er uden tvivl sat ind. Og du skal naturligvis også i træningslejr. Tag børnene med i køkkenet og hyg jer om projektet. Intet er bedre end duften af nybagte boller, brød eller kage, der kommer ud af ovnen.

Selvom dit eget private køkken ikke er et storkøkken som det i ‘Den Store Bagedyst’, så er det kun ambitionsniveauet, som sætter grænser.

Samtidig er bagning noget af det “madlavning”, der er nemmest at have ungerne med til. Ofte fordi det ikke indebærer en masse knive. 

Macarons, gulerodskage, hindbærtærte eller havreboller med tranebær. Kun fantasien sætter grænser og der findes et utal af bagebøger, -opskrifter og -blogs på nettet. Så det er bare med at gå i krig og høre ungerne om, hvad de allerbedst kan lide.

Som en lille ekstra (men vigtig) ting, så husk at holde hygiejnen i top. Dette er ikke anderledes for andet madlavning. Sørg derfor der ikke kommer beskidte hænder i dejen, hvorfor desinfektion er en ekstra god ide i disse tider. Ellers kan engangshandsker også benyttes i det omfang, det er muligt.

Pift indretningen op

Da sommeren bragede og solen skinnede havde du forhåbentligvis travlt med at komme udenfor. Nu er du i højere grad hjemme i længere tid bag husets fire vægge. Så er det altid godt med et nyt projekt. Og hvilket bedre projekt at tage sig til end at indrette dit hjem på ny.

En ny indretning kan skabe en helt ny dynamik og liv i dit hjem. Og hvem ville ikke elske at pryde spisestuen med et smukt, nyt sildebensbord. Dog kan mindre også sagtens gøre det, og du behøves ikke at købe ny stor sofa eller spisebensbord, for at pifte din indretning op.

Nye vaser, stole eller lysestager. Mulighederne er uendelige og så endda til overkommelige priser.

Du kan også finde yderligere inspiration til indretningen af dit hjem i dette indlæg

Forældrehyggen skal også plejes

I de sene og mørke aftentimer har du og din partner forhåbentligvis lidt alenetid. Børnene er lagt i seng og I kan for alvor hygge jer. Skru op for romantikken og tænd for brændeovnen, hvis I har sådan en.

Selvforkælelse kommer i mange former og farver. Og et velfortjent glas vin til at slutte dagen af på er jer vel undt. Især de mørke og kraftfulde rødvine som Zinfandel og Pinot Noir er gode i denne periode.

Er stemningen blevet løsluppen oven på et (par) glas vin skal festen eventuelt fortsætte ind i soveværelset. Ønsker du som kvinde at forkæle din mand, kan dette gøres med frækt undertøj, fx en chemise. Så vinder du helt sikkert en masse point.

Som mand kan du også gøre dit. Køb nye underbukser og sørg for at du er velsoigneret. Romantikken, lysten og fantasien skal gå begge veje.