Type to search

Hygge

Hvad er godt at tage med på picnic?

Share
picnic

Solen skinner, temperaturerne er høje og naturen lokker. Det er tid til picnic. Uanset om du skal på en romantisk én af slagsen med din udkårne eller et kolossalt arrangement med alle dine venner, kræver en picnic forberedelse.

Derfor har vi samlet en let og sommerlig guide til alt, du skal huske, når du skal pakke picnickurven her i sommerferien.

Et, eller flere, tæpper

Picnics holdes i naturen. Hvis du skal holde picnic i en park eller en populær strand eller skovområde, vil I typisk kunne finde et bord/bænkesæt til fri afbenyttelse. 

Men hvis vejret er godt og alle har fri, er I sjældent alene. Mange andre kan været kommet på samme idé om at holde en picnic i det fri. Derfor er det altid en god idé at medbringe i hvert fald et tæppe.

Tæppet skal gerne være tykt, så det ikke føles som om, I sidder direkte på græsset. Hvis du regner med at skulle holde mange picnic og udendørsarrangementer i fremtiden, kan det være en idé at investere i et tæppe med vandtæt underside. Så kan I også sidde på tæppet, selv hvis det har regnet.

Picnickurv

En picnic er ikke komplet uden en picnickurv eller -taske. Det er her, I opbevarer jeres mad og andet udstyr.

Tasken eller kurven skal helst have mange lommer eller mulighed for at holde indholdet fra hinanden. Hvis I har taget drikkevarer med, kan det også være smart først at pakke dem ind i plastik. Du har lyst til at drikke rosé med maden, ikke væde din roastbeef-sandwich med den.

Nem mad til picnic

Det er bedst, hvis I har lavet maden på forhånd. At skulle smøre en sandwich eller skære skiver af et bagt brød er bare nemmere i køkkenet end i naturen. Picnicmad er derfor ofte nem, let og kan spises med hænderne.

Hvis du hellere vil have en takeaway basket to go, kan du også spice din picnic op med asiatiske to go måltider kendt fra flere af landets thailandske restauranter.

Husk service til din picnickurv

At spise med hænderne kan dog svine. Så I bør som minimum husket noget godt engangsservice. Plastik er lidt et fy-ord i dag, men heldigvis er der meget engangsservice, der er både miljørigtigt og bionedbrydeligt. Det er ofte lavet i bambus og andre naturmaterialer.

Glem ikke at pakke en skraldepose til overskydende mad, servietter og andet affald.

Nyd roen til din picnic – eller medbring en god bog

Picnics er anledninger til afslapning og genopladning.

Husk derfor at medbringe en bog, et spil eller noget tredje, du kan nyde ude i det fri. Hvis I er flere, er spillet nok dit bedste valg. Kongespil og pétanque er klassiske former for underholdning til picnics. Det kræver bare, at I kan finde et nogenlunde fladt underlag at spille på. Husk at pak bilen med en masse underholdning!

Mennesker i dag har dog svært ved at være for langt væk fra deres arbejde eller teknologi. Så hvis du medbringer en powerbank, har du en anledning til både at få opladt din iPhone og lægge din mobil fra dig.

Når din picnic er ovre, er der ikke andet at gøre end at pakke sammen og trække i vandrestøvlerne igen.
Leder du efter andre tips til, hvad du kan lave udendørs? Så kan du læse vores artikel, 7 idéer til sjove haveaktiviteter for hele familien. God fornøjelse.