Type to search

Bolig Livsstil

Hvordan du gør dit hjem mere fransk

Share

Nogle gange, kan man, på trods af den skandinaviske interior-stils anerkendelse, savne et pust af noget finurligt eller noget romantisk. Det er i skrivende stund sommer, hvorfor ens tanker går på rejser til Sydeuropa, og når det, givet omstændighederne, er svært at tage til Syden, så må Syden komme til dig. Her er fire tips til, hvordan du gør din bolig mere fransk.

1. Find møbler med patina

Hvis man går efter den franske landstil, skal man have i mente, at det ikke altid er den mest velhavende del af Frankrigs befolkning, der bor på landet, hvorfor mange af de møbler, der benyttes i de forskellige huse, ofte er gamle og med slitage. Det er også netop denne patina, der med til at skabe den udenlandske charme. Det er let at bringe dette ind i din bolig her i Danmark. Du kan gå på et loppemarked og finde en gammel bænk eller stol. Du behøver ikke engang at male eller lakere den; det er fint at lade den være slidt i sit udtryk. Du kan med fordel benytte et lammeskind til at lægge ovenpå for at bidrage til den landlige stil.

2. Gå op i detaljerne

Det er noget af en omvæltnig, hvis man går fra en minimalistisk nordisk stil uden finurlige detaljer til en fransk boheme stil. Det som også bidrager til den franske charme er netop de detaljer, som man ikke ser ved første øjenkast. Dette kan f.eks. være et udklip af et citat fra din ydnlingsbog, eller en interessant avisartikel. Hæng det op på en opslagstavle, så dine gæster har lidt sjovt at se på.

3. Brug de rette farver

Det er vigtigt, at farvekoordinere således, at farverne indgår i den franske stils farvepalette. Her indgår der faktisk mange farve, og dette er blandt andet: gul, blå, rød, og grøn. Farverne kan sagtens være en smule nedtonede, så man ikke føler at det er en kæmpe omvæltning. Hvis du har alligevel ikke kan klare endnu en dansk sommer, så er en bilferie syd på altså også et godt alternativ for at få den danske lanbrugstil helt ind på kroppen.

4. Invitér naturen med

Der er intet mere afslappende end lyden af summende humlebier og andre insekter på en lun sommerdag. For at disse kan trives er det vigtigt at bevare naturelementer i hvad, der ellers kan  være golde, stenbelagte byoverflader. Der er mange måder at gøre dit franskinspirerede hjem mere grønt: Plant oliventræer, lavendel eller andet omkring din matrikel, læg fliser med mulighed for græsarmering eller afslut dit byggeri med et blomstrende sedumtag, der rammer den rustikke, franske stil og samtidig lokker bier og insekter til. Naturen kan også pynte indenfor, prøv f.eks. med et rustikt træ i en hånddrejet krukke eller tørrede buketter for et landligt touch.

Tags: