Type to search

Bolig Livsstil

Hvordan kan du bruge maling som led i indretningen

Share

Indretningen er i de fleste danskeres hjem en høj prioritet. I kraft af diverse restriktioner, nedlukninger og smitteudbrud, har en stor del af de beskæftigede danskere udarbejdet rapporter og holdt møder fra deres egen bopæl. I den forbindelse har man i højere grad haft fokus på indretningen og interiør, da man hovedsageligt har arbejdet hjemmefra og herigennem lægger mærke til flere ting. En af de ting der virkelig er faldet folk i øjnene, er den måde maling optræder som led i indretningen. Vi giver her bud på, hvordan man kan bruge maling som led i indretningen. 

Som udfordrende og kreativt element

Maling er i høj grad en måde at udtrykke sin personlighed og æstetiske præferencer på. Alt afhængigt af hvad formålet med væggen eller udtrykket på rummet er, kan malingen tilpasse og påvirke rummets fornemmelse. Ved at male en væg i rummet med sin egen specielle farve, kan det ændre rummets karakter drastisk og give rummet et helt nyt udtryk. Her kan du forholdsvis nemt ruske op i det gamle udtryk og skabe en ramme for kreativ udfoldelse, der samtidig udfordrer rummets farvemæssige sammensætning. Dette bidrager til en enormt interessant rumfornemmelse. Det der især er væsentligt at overveje når du skal male en væg, er hvilke genstande du ønsker at fremhæve – om det så er malerier eller familiebilleder. Her kan maling altså anvendes som inspirerende element. 

Maling som neutralt element 

Typisk er indretningen domineret af personligt interør man selv har udvalgt på baggrund af både stil og design, hvorved det er naturligt at ville fremhæve disse. Her kan maling nemt blande sig i den sammensætning og tiltrække unødvendigt og uønsket fokus. At male et rum monokromt, kan hermed agere som neutralt element, da man her tillægger fokus og opmærksomhed på de ting, der fremtræder på væggene i stedet for farven. 

Et alternativ til malingen

Har du brug for at udfordre dig selv og din indretning i hjemmet, kan du også vælge at gå en anden vej end med maling i alle rum. Med tapet kan du på en nem og enkel måde skabe et helt nyt rum og særligt give din indretning et helt nyt og anderledes udtryk. Der findes mange forskellige typer tapet, så om du er til blomstret tapet, fototapet eller noget helt simpelt, bør det være muligt at finde noget, der passer til din smag.