Type to search

Bolig

Indretning af soveværelse 2020 [Guide]

Share

Du bruger størstedelen af dit liv i dit soveværelse. Derfor er det absolut nødvendigt at finde frem til en indretning af dit soveværelse, der skaber ro og tryghed for dig. Det gælder både dit valg af seng, men også andre møbler, farver og materialer, du omgiver dig med, mens du sover.

Er du på jagt efter tips og inspiration til indretning af dit soveværelse? Så læs med.

Inspiration og idéer til indretning af soveværelse

Mørke vægfarver

Du skal først og fremmeste kunne sove i dit soveværelse.

Det er vigtigt, at du lader din indretning af soveværelset styres af, hvorvidt det hjælper dig til en god nattesøvn. Farverne i dit soveværelse skal derfor ikke virke for opstemmende eller energiske. De skal give dig plads til at finde ro i en travl hverdag.

Du bør male dine soveværelsesvægge i mørke farver, såsom grå, blå og grøn, for at skabe ro og hjælpe dig med at falde i søvn. Derfor skal du også undgå alt for vilde mønstre eller dekorationer, som kan virke forstyrrende for øjet. I kan også printe plakater i simple og mørke farver til at bruge som udsmykning på væggene.

Indretning af soveværelse: minimalisme og naturmaterialer

Ro er kendetegn ved et smukt soveværelse.

En måde at skabe mere ro er ved at vælge møbler og dekoration, der er enkelt uden at blive kedeligt.

Det kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan blandt andet begrænse antallet af møbler i dit soveværelse. Ved at fjerne forstyrrende elementer såsom TV’ere, pakkede tøjstativer og rodede reoler, hjælper du din krop med at indstille sig på, at det skal sove, når det er i soveværelset.

Du kan også vælge møbler, der i sig selv udstråler ro og enkelhed. Møbler fra Muubs er for eksempel et godt valg. Deres designs er minimalistiske og elegant, og typisk lavet i yndefulde naturmaterialer. Det betyder, at de heller ikke er i vilde, og derfor distraherende farver. Du kan også bruge deres flettede kurve til at organisere dit beskidte tøj, så det ikke skal ligge og rode på gulvet eller henslæbt over en stol.

Gem mobilen væk – og køb et vækkeur

Mange bruger deres mobiltelefoner som vækkeure. 

Desværre er din mobil nok også et af de mest larmende elementer i dit liv.

Den blinker, den bipper og den ryster. Inden du vender skærmen om, ved du ikke om det er en besked fra din bedste veninde – eller en notifikation om, at dine apps nu er fuldt opdateret. 

De konstante forstyrrelser er skadelige for din søvn. Når du skal indrette dit soveværelse, er det derfor en god idé at tage stilling til om, du overhovedet skal oplade din telefon i samme værelse, som du sover.

Hvis du savner et vækkeur, kan du altid købe et simpelt et. Det vil give dig en mere rolig søvn – og en friskere morgen.

Indretning af soveværelse: sundhed frem for alt

En god nattesøvn er stærkt tilknyttet et sundt liv. Derfor er det også essentielt, at dit soveværelse indeholder alt det, som du har brug for i jagten på en god nats søvn.

Uden 7-9 timers uafbrudt søvn kan du risikere helbredsproblemer og, generelt, en lavere livskvalitet. Et sundt soveværelse er med til at sikre, at du får sovet helt igennem og vågner frisk efter en dyb søvn.

Hvor let du finder ro i dit soveværelse påvirkes blandt af den generelle indretning, farver og mængden af rod. Men hvor god din nattesøvn bliver, afhænger i stor grad også af, hvor godt du ligger. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en seng og en dyne, der ikke kun er behagelig at ligge i, men som samtidig også er god for kroppen. En god madras er essentiel, når du vælger seng. Kombineret med den helt rette topmadras kan du opnå den bedste liggekomfort til en optimal nattesøvn.

Hvis du ønsker at undgå sundhedsskadelige stoffer, kan en silkedyne være et fremragende valg. Disse håndlavede luksussilkedyner er lavet af 100% langfibret økologisk mulberry silkefyld. Du vil kunne ligge behageligt og vide dig sikker på, at din krop er beskyttet, selv når du er allermest udsat.

Gør-det-selv

Kræver soveværelset en større tur, og ønsker du at gøre det selv? Så er det vigtigt, at du har redskaberne i orden. Et generelt redskab at have på sig er en skruetrækker.

Man kommer ikke langt uden en skruetrækker, hvis indretningen af nye rum ikke kun indebærer pynt. Skal nye møbler sættes op, er det et must have. Herfra kan der selvfølgelig være andre dele – men dette er afgørende for gør-det-selv manden eller kvinden.