Type to search

Livsstil

Inspiration til borddækning

Share

Borddækning kan være en afgørende faktor for den samlede oplevelse af måltidet, hvor meget der snakkes og hygges omkring bordet og hvor længe man bliver siddende. Gør man sig umage kan man skabe en fantastisk stemning og atmosfære – også omkring et helt almindeligt måltid. Læs med og lad dig inspirere af redaktionens bedste tips til at skabe de helt rigtige rammer om ethvert måltid, hvad end det skal være festligt for dine gæster eller en helt almindelig hverdagsaften.

Det lette sommerbord

Sommeren er proppet med anledninger til at dække bordet smukt og samles til en hyggelig stund. Aftenerne er lysere og længere og vinen smager lige lidt bedre. Når du dækker dit sommerbord, kan du med fordel gå efter de fine sommerlige nuancer. Især rosa og grøn er toptrendy denne sommer. Servietter i sommerens farver kan gøre næsten en verden til forskel, og meget hurtigt pifte borddækningen op. Hvis det ikke er nok, kan du finde nogle farvede glas, tallerkener eller vaser i de rigtige farver.

glas borddækning

En vase især er et must til at fuldende din borddækning med en smuk buket friske blomster. Blomster tilfører altid bordet noget ekstra. Pas dog på at de ikke bliver for høje eller dominerende. En kæmpestor buket kan meget nemt komme til at stå i vejen, skærme for udsynet over bordet og ender alligevel bare med at blive flyttet. En lille blomsteranretning i en mindre – eller flere små vaser pynter uden at genere. Vil du lave blomsteranretning på budget, kan du også sagtens plukke grene og blomster i haven. Det er trods alt sæson.

Dæk et lækkert bord med dug og rustikke elementer

Dæk bordet med en dug og løft således den ordinære hverdagsbegivenhed til noget særligt. Hvis du ikke er til det formelle look, som den traditionelle hvide dug ofte giver, kan du med fordel gå efter de tunge, lækre hør kvaliteter. Det skaber et mere rustikt og livligt udtryk på bordet. Men den hvide dug går nu aldrig af mode, og den kan let hives ned på jorden med sejt modspil fra rustikke elementer. Her på redaktionen har vi forelsket os i cool servietringe i læder og en køkkenrulleholder i træ.

muubs borddækning

Levende lys er også uundværlige i borddækningen. Levende lys skaber med ét en hyggelig stemning. Hold dog øje med, at eventuelle lysestager ikke kommer til at stå i vejen for dine gæsters udsyn og mulighed for at tale sammen hen over bordet. Ligesom med blomsterne – de skal pynte men må ikke overtage bordet.

Et andet element, som kan være både rustikt og moderne på samme tid er salt- og peberkværne. Her på redaktionen er vi vilde med Peugeot kværne, som er nogle af de allermest klassiske kværne. Disse emmer kvalitet og indgår som et fantastisk element på ethvert bord.

Bordpynt til bryllupsfesten

Borddækning og bordpynt er noget af det vigtigste, når du skal pynte op til et flot og festligt arrangement. Og det må man jo sige, at en bryllupsmiddag er. Der er alverdens muligheder, når det gælder pynt til bordet. Derfor er det en god idé først at overveje, om der skal være et gennemgående (farve)tema. Farver er med til at skabe rød tråd i borddækningen, men lad ikke alverdens farver overtage. Et godt råd er at holde sig til 2-3 farver. Det giver en super flot effekt, hvis du har én farve, som du supplerer med pynt i flere nuancer af samme farve.

Borddæknigen

Flotte borddekorationer skaber blikfang og sjove eller fine detaljer er med til at give dine gæster en god oplevelse.
Står du overfor at skulle arrangere en bryllupsfest, men mangler idéer til et sted at holde festen? Vi er stødt på denne guide, som kommer rigtig godt omkring forskellige muligheder for at holde en bryllupsfest i København, som kan være alt fra intim til storslået. Læs med her.

Find meget mere inspiration

Der er et hav af både hverdagsaftener og festlige anledninger, hvor du kan gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Tænk bare på jul, fødselsdage, påske, barnedåb, nytår og alle de andre “almindelige” dage på året, hvor vi gerne vil skabe den hyggeligste stemning om bordet. Har du ikke fået din inspirationlyst stillet, kan du kigge videre på enten Pinterest eller Instagram (indtil vi udkommer med vores næste indlæg).

Hvis du er typen, som gerne vil have en borddækning derhjemme, som minder om restauranterne i Københavns – så anbefaler vi at tage et kig på Ove C Bjerregaards hjemmeside. De er leverandør af køkken-artikler, til nogle af de allermest populære restauranter i København. Det er b.la. dem som levere service til PS Bar & Grill, Geist, d’Angleterre og mange flere. Du kan se udvalget, som restauranter vælger fra på ocb’shjemmeside her.