Type to search

Karriere Uncategorized Velvære

Lige blevet ledig på arbejdsmarkedet? Så tag det helt roligt

Share
Jobsøgning
Confused man looking at camera while highlighting curious vacancy adverts in newspaper

Hvis du lige er blevet ledig på jobmarkedet, kan det meget hurtigt føles som en overvældende, stressende og sårbar situation. Men fortvivl ej, sådan behøver det ingen måde være. Faktisk kan en midlertidig periode uden job være noget helt specielt og befriende. Læs her, hvordan du kommer bedst muligt igennem ledighed på arbejdsmarkedet og tre måder, du kan komme i gang med din jobsøgning.

Kom godt ud af job 

Har du mulighed for det, er det en god idé, at afslutte på jobbet, på så god en måde som muligt. Det kan både give dig noget sindsro at vide, at opgaver er videregivet på en god måde, men også således, at du tager et netværk af tidligere kollegaer med dig, som du kan bruge i fremtidige jobsøgninger, sparringer eller lign. 

Dernæst er det også vigtigt at forventningsafstemme med dig selv, hvad du vil have ud af din tid som ledig, inden du stopper og dermed står midt i det. Nogle kunne måske tænke sig at bruge tiden på efteruddannelser, kurser eller videre specialisering, andre vil bruge tiden på dem selv eller med familie, eller noget helt tredje.

Nyd tiden imellem jobs 

Når du så når til tiden, hvor du ikke længere er bundet af det faste job, er det vigtigt ikke at tabe modet. Derimod kan være givende at fokusere på at bruge tiden på at afstresse og lære sig selv bedre at kende. Måske skal du slet ikke lave det samme, som det du kommer fra tidligere. Det er nu tiden er, at at dykke ned i dig selv og finde ud af, hvad du virkelig brænder for. 

Tre måder at finde job

Er du så langt i din proces, så du er på udkig efter et nyt job, er der flere gode muligheder til at komme så godt videre som muligt. 

1. Rekruttering

Den mest all around løsning er oftest et rekrutteringsbureau. Med et rekrutteringsbureau som f.eks. Hays og en professionel konsulent i ryggen er du nemlig godt dækket ind under hele din jobsøgningsproces, lige fra CV skrivning, råd til jobsamtale og forhandlinger. 

2. LinkedIn

Den nok mest brugte løsning i jobsøgningen er sociale medier og herunder specielt LinkedIn, hvor du nemt og hurtigt kan nå ud til et stort netværk.

3. Jobportaler / Jobcenter

En hurtig og effektiv tilgang til jobsøgningen, er at registrere sig på diverse job-sider og -portaler. Her kan du endda sætte jobagent på, så stillinger der matcher dig, tikker direkte i din mail indbakke.