Type to search

Bolig Livsstil

Rengøring af toilet – 3 gode råd til et skinnende og velfungerende toilet

Share

I de fleste hjem burde rengøring af toilet være et dagligt gøremål, hvilket hurtigt kan give misfarvninger, kalk eller andre grimme pletter på indersiden af kummen, på eller under brættet. Derfor bør du med jævne mellemrum rengøre toilettet grundigt, så både den gode hygiejne opretholdes, toilettet fortsat fungerer korrekt og skidt og snavs ikke hober sig op. Selvom det kan være en træls opgave, er den hverken dyr eller tidskrævende, såfremt eventuelle problemer opdages og udbedres i tide.

Her får du 3 gode råd til hvordan du nemt og effektivt kan sikre dig at boligens toilet holdes rent. 

1. Skrub grundigt på indersiden 

Inden du hiver diverse rengøringsmidler ud af skabet, er det altid en god ide lige at skrubbe dit WC med toiletbørsten. Den fjerner hurtig det værste skidt, hvilket kan spare dig for at skulle bruge for mange penge på rengøringsprodukter.

2. Brug afkalker og pimpsten for at rengøre dit toilet

Efter toilettet er rengjort så godt som muligt, anbefales det at bruge et afkalkningsmiddel til at fjerne kalkrester. Hæld afkalkeren ned i langs siderne på kummen, og lade det sidde i den anbefalede tid, som typisk står på bagsiden af produktet. Hvis ikke afkalkeren fjerner alle misfarvninger og kalkrester, kan en såkaldt pimpsten effektivt fjerne disse.

Tag en gummihandske på, skyld stenen under hanen og skrub kalken af toilet med håndkraft. Når du har skrubbet kalk og andre misfarvninger væk, skyller du blot ud. Herefter kan du med fordel give toilettet en omgang WC rens eller sprøjte med en luftfrisker, for at give dit rengjorte toilet en behagelig lugt.

3. Ring efter hjælp hvis toilettet er tilstoppet

Hvis du oplever problemer med toilettets afløb under rengøringen, kan gængse rengøringsprodukter ikke klare ærterne. Her er det vigtigt, at du ikke ignorerer problemerne, da de hurtigt kan vokse sig større, hvis ikke de udbedres i tide. Derfor er det altid en god ide at ringe til en autoriseret kloakmester, som kan tage et kig ned kloakken og dit afløb. Opdages og udbedres problemer ikke i tide, kan det medføre en stor regning, som følge af eksempelvis en kloakrenovering eller slamsugning.

Har du mere blod på tanden inden for DIY-løsninger, kan du med fordel læse denne artikel: 3 bud på dit næste boligprojekt eller Hvordan du selv kan lave dit eget badeværelse