Type to search

Meditation Motion Sundhed

Ridning er for alle

Share

Sport, fritidsaktiviteter og frisk luft er altid gavnligt uanset alder eller aktivitet – det kan ingen vidst benægte. Der findes uendeligt mange aktiviteter, men de klassiske som fodbold og håndbold er ikke for alle og ganske få involverer dyr og giver muligheden for nærværet med andre end mennesker. Netop derfor er ridning noget helt specielt, da du kan skabe et bånd til et dyr, være aktiv og samtidig have det sjovt, som ikke kan opnåes via andre sportsgrene. Ridning er blandt mange kendt som en dyr sport, men det behøver den ikke være. Bl.a. kan du få en masse godt secondhand udstyr til både rytter og hest hos Hestehuset Husted. 

Ridning er godt for dig uanset alder eller niveau

I artiklen her kigger vi lidt ind i mange fordele, der er ved ridning. 

Afstresning med dyr 

Hverdagen bliver for mange et mere og mere travlt sted og rummene for luft og pauser bliver færre. Her er ridning et godt bud på en sport, hvis man har et behov for afstresning og det kan faktisk for mange være helt meditativt. Til ridning kan du nemlig få lov til at gå i dine egne tanker med et dyr der i høj grad giver nærvær og taknemmelighed tilbage. Du kan gå og pleje og passe og have hesten i fokus og tankerne kan dermed tit vandre væk fra hverdagens kvaler.

Fællesskab

Selvom det måske ved første øjekast ikke virker som det, så er ridning faktisk en sport, som de fleste kan med til. Det gælder uanset alder eller køn og tit opstår der faktisk også et community blandt dem der kommer i stalden og passer hestene og der kan dermed ofte også opstå et fællesskab blandt ligesindede, som i sig selv kan have en afstressende effekt. Med tiden er sporten og hjælpemidlerne også blevet så optimeret, at de fleste funktionshæmmede faktisk også kan komme på hesteryg.