Type to search

Mode

Sådan bliver du velklædt i storbyen

Share

God stil er ikke noget, du bliver født med. Det er noget du tillærer dig igennem livet, og det bliver påvirket af dine omgivelser, oplevelser, og dén inspiration du selv opsøger. Dit tøj skal passe til din personlige smag, men bliver ofte også ofte påvirket af dine omgivelser. Dette gælder særligt, hvis du bor i storbyen, hvor der er stor adgang til den pulserende modeverden og inspiration fra alle de mennesker, der er samlet i gaderne. Det er netop fra storbyerne, og det meget populære fænomen streetwear kommer fra. I storbyen er gaden din catwalk.

Denne artikel handler ikke kun om mode i storbyen, men fokuserer på et helt specifikt segment; mode til mænd.  mænd , særligt i storbyen, er nemlig under nogenlunde samme pres som kvinder ift. At klæde sig godt.

Less is more

I storbyer i Danmark er der særligt én huskeregel der er vigtig, når man skal klæde sig godt på: Less is more. I Danmark er den cool, nordiske minimalisme stadig dominerende i modebilledet, særligt i storbyerne. Fokusér derfor på at anskaffe dig en lille basisgarderobe i lækre materialer, enkle farver og designs og eventuelt diskrete tekstiltryk. Udvælg enkelte, lækre accessories. Style dit hår lidt skødesløst og naturligt. På denne måde opnår du at udstråle en selvsikkerhed og smag, der passer lige ind i det pulserende storbyliv.

“Less is more” bygger generelt på hele ideen om, at vores tøjstil er et statement. Dette er noget som skandinaviske SLEEK Atelier har taget til sig i deres fokus på statement shirts til kvinder. Kombinationen af mode og statements er især noget, som trender i dag.

Det perfekte outfit

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, dét med at klæde sig cool og minimalistisk. For at gøre det en anelse lettere og mere håndgribeligt, vil vi her give dig et eksempel på, hvordan et godt Københavner-outfit kan se ud. Dette skal fungere som branding inspiration og springbræt for dig og din personlige stil.

Overdelen

På en sommerdag i København er en lækker t-shirt et absolut must-have. T-shirten skal bære en stor del af dit outfit, og det er derfor vigtigt at du investerer i lækre basale t-shirts, der holder sig flotte længe uden at gå af mode. Gå derfor efter en t-shirt i god kvalitet fra lækre mærker med et skandinavisk touch. Du kan fx finde en lækker high-end t-shirt fra townsfolk, der er specielt udvalgt til livet i København.

Bukserne

Din t-shirt skal selvfølgelig ikke stå alene, men i stedet sammensættes med et par lækre jeans. Hvilke jeans er lidt ligemeget, så længe de passer dig godt og er af lækker kvalitet og design. Jeans og en t-shirt er et af de mest basale outfits, som alle bør have i deres garderobe til en tøjkrise. Det er dog ikke alle mennesker, der holder af den afslappede og unge facon, som et par jeans tilfører et outfit. I dette tilfælde kan du naturligvis bytte dem ud med et par lækre bukser, fx et par chinos. Derudover er løse, 90’er inspirerede bukser blevet meget moderne i gadebilledet. Disse kan altså sagtens bruges med samme effekt som et par jeans.

Sko

Færdiggør det perfekte storby-outfit med et par lækre og trendy sneakers. Sneakers er den perfekte storbysko, da den er behagelig at gå rundt i, i mange timer, og samtidigt er enormt moderne og trendy. Særligt de helt hvide chunky sneakers er eksploderet i gadebilledet, og findes nu overalt. Alle sneakers er dog gode, og det afhænger både af dit outfit og din personlige stil, hvor store og farverige de skal være. Hvis du holder resten af dit outfit i neutrale toner, må dine sneakers godt være lidt højtråbende. Er du i tvivl, så hold dem simple.

Til dette, perfekte outfit behøves du ikke ret mange accessories. Faktisk anbefaler vi, at du kun tilsætter et lækkert, simpelt herreur. Du kan også tillade dig at tilføje et par solbriller, hvis vejret er til det. Tilsæt derudover en god portion selvsikkerhed, og begiv dig ud i gadebilledet.