Type to search

Uncategorized

Sådan får du fixet haven, så den bliver lækker til sommeren

Share
Have

Det er sommer, og du kan endelig tilbringe lange varme timer udenfor. Men hvad er det godt for, hvis havens træer skaber skygge og fugt i stedet for sol og tørke? Sommerferien giver dig tid til at ordne alle mulige praktiske ting; og at ordne haven én af de mere essentielle opgaver, du kan kaste dig ud i. Vi har her en guide til, hvordan du ordner haven på en god og lækker måde, så du er klar til sommeren. 

1. Beskær træerne 

Hvis din have har mange træer, hjælper det både på lysindfaldet i dit hus og på lys i din have, hvis du beskærer dine træer; det vil måske endda give dig en bedre udsigt? Det første step til en sommerklar have, er derfor at få skabt rummelighed i din have. Det lyder måske lidt voldsomt, at skulle til at klatre op i trækronerne for at få ordnet dette. Men hvis du erhverver dig en personlift, så vil det sparre dig de eventuelle risici, der kommer ved at falde ned fra træet/ stigen i bekæringsprocessen. Vi anbefaler selvfølgelig at du bruger elektrisk udstyr til selve beskæring, da det ellers bliver en langhåret og hård proces. Og havearbejde skal jo være hyggeligt!

2. Ryd op i haven

Selvom at der ikke ligger skrald i haven, er en have mere æstetisk, hvis man sørger for at samle nedfaldende grene, ukrudt og så videre. I samme omgang samler I alle de nedfaldende grene for beskæringsprocessen. I kan samle alle grene i en bunke, hvortil I kan invitere folk på bålaften, snobrød eller skumfiduser. Så kan I måske endda også få børnene med på oprydningsprojektet i haven! I skal dog huske at træet ikke må være for vådt, da det kommer til at skabe en masse røg. 

3. Rengør terrassen og brostenene i gården

Haven inkluderer ikke kun græsarealet; det er også meget vigtigt at bruge tid og kræfter på at fjerne skidt, mos og ukrudt fra andre overflader i haven. Her kan du gribe et par havehandsker, og simpelthen luge ukrudt. Ellers kan du gøre det med elektronisk maskiner, der gør arbejdet lettere. Men det er god motion at luge ukrudt i hånden! Når det kommer til at rengøre terrassen er en højtrykspuler den hurtigste vej frem, og den fjerner hurtig og effektiv vinterens skidt og snavs. Når du er færdig med havearbejdet, og hvis du har fået blod på tanden, kan du begynde flere praktiske projekter, nu hvor sommerferien har givet dig mere tid på hånden. Nu er det tid til at nyde haven!

Tags: